Criza economică lovește Europa: Pub-urile din Marea Britanie vor fi istorie în cel mai scurt timp

05 Dec 2021
Criza economică lovește Europa: Pub-urile din Marea Britanie vor fi istorie în cel mai scurt timp

Multe pub-uri și fabrici de bere din Marea Britanie vor fi forțate să-și închidă definitiv ușile dacă nu vor primi sprijin energetic suplimentar, au avertizat șefii industriei, conform Sky News.

Într-un nou raport al Frontier Economics, produs pentru Asociația Britanică de Bere și Pub (BBPA), calculele au arătat că facturile de energie revin la tariful obișnuit după ce schema guvernamentală de scutire a facturilor se încheie în martie ar duce pub-urile și producătorii de bere la o pierdere de 20% în medie.

Acesta a arătat că valoarea costurile cu energia este cea mai mare amenințare la adresa viabilității lor și „ar fi și mai letale” atunci când schema de ajutor se încheie.

Acest lucru vine pe lângă inflația costurilor în alte părți ale afacerilor lor, inclusiv în ceea ce privește alimentele și băuturile, mărfurile cheie și salariile.

Gemma Gardener, care conduce The York Hotel, un pub cu camere în Morecambe, a declarat: „Nu numai că facturile noastre de energie sunt exorbitante, dar furnizorul nostru a adăugat și taxe suplimentare neașteptate în afara tarifelor noastre standard, de la o taxă de instalare de 2.000 de lire sterline. pentru a ne dubla taxa zilnică de închiriere în mod neașteptat.

„Am încercat să schimbăm furnizorul, dar am fost respinși și singurul motiv pentru care putem continua este că compania noastră de pub ne ajută să trecem.

„Ne luptăm cu facturile, dar la fel sunt și clienții noștri, așa că suntem strânși la ambele capete.

„Am început chiar să oferim mâncare gratuită pentru a încuraja clienții să vină și să cumpere băuturi”.

Emma McClarkin, directorul executiv al BBPA, a declarat: „O garanție pe termen lung că costurile și contractele cu energia vor fi echitabile și rezonabile, atunci când primăvara nu va veni suficient de curând pentru puburile și producătorii noștri de bere.

„Acest raport demonstrează poziția unică în care se află sectorul nostru, vulnerabil la inflația costurilor de-a lungul întregului lanț de aprovizionare și conștient acut de scăderea încrederii consumatorilor și dorința de a evita creșterea prețurilor pentru clienții cu probleme”.

Tim Black, director asociat în retail și consumatori de la Frontier Economics, a declarat: „Șocuri economice recente ale COVID, Brexit și războiul din Ucraina au pus o presiune susținută asupra afacerilor.

„Analiza noastră arată că sectorul pub-urilor și berăriilor se confruntă cu o combinație de costuri în creștere - în primul rând energie, dar și materii prime și salarii - și cerere în scădere, deoarece consumatorii își reduc cheltuielile în fața presiunilor severe ale costului vieții.

„Deși există impacturi diferite între întreprinderi și incertitudine asupra perspectivelor, economia subiacentă a sectorului face ca absorbția acestor șocuri să fie incredibil de dificilă – iar unele firme se vor lupta să supraviețuiască”.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră