Ponta dezminte cifra de 7.000 de refugiați pe care ar trebui să-i primească România

04 Sep 2015
Ponta dezminte cifra de 7.000 de refugiați pe care ar trebui să-i primească România
”Nu există la Guvernul României niciun fel de document referitor la cifra de 7.000 de refugiați pe care ar trebui să-i primească țara noastră”, a declarat Victor Ponta joi seară, la Romania TV. Citand surse de la Bruxelles, Daily Mail  a scris, joi, că Uniunea Europeana ia in calcul “redistribuirea” a 120.000 de refugiati in tarile europene. Potrivit acestor surse, Romania va primi 6.937 de refugiati si nu 2.000 cat se stabilise initial.

Pe de altă parte, nici ministrul de Externe Bogdan Aurescu nu a confirmat această cifră. Întrebat la TVR,  Aurescu nu a confirmat cifra alocată României, dar nici nu a negat-o, preferând să ocolească un răspuns clar."Este prea devreme să discutăm despre cote. (...) Nu a fost comunicat un astfel de document niciunuia dintre statele membre până în prezent, dacă vor exista propuneri, vor fi discutate mai întâi între miniştrii de Externe, de Interne şi de Justiţie ai UE".
Întrebat de Ştirile TVR, ministrul de Externe Bogdan Aurescu nu a confirmat cifra alocată României, dar nici nu a negat-o, preferând să ocolească un răspuns clar."Este prea devreme să discutăm despre cote. (...) Nu a fost comunicat un astfel de document niciunuia dintre statele membre până în prezent, dacă vor exista propuneri, vor fi discutate mai întâi între miniştrii de Externe, de Interne şi de Justiţie ai UE" - a declarat ministrul Aurescu jurnalistului TVR Loara Ştefănescu, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei. - See more at: http://stiri.tvr.ro/ministrul-aurescu-in-problema-imigrantilor-important-este-sa-gasim-solutii-in-tarile-de-origine_64753.html#sthash.VhgvZEru.dpuf

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră