Cîrstoiu: ”Acum au în Chitila Spitalul Universitar. Eu n-am văzut vreun spital public din România care să-și deschidă secții exterioare în alte părți. E un brand”

05 Sep 2024
Cîrstoiu: ”Acum au în Chitila Spitalul Universitar. Eu n-am văzut vreun spital public din România care să-și deschidă secții exterioare în alte părți. E un brand”

Primăria Oraşului Chitila în parteneriat cu Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) au deschis un ambulatoriu de specialitate al SUUB, o investiţie de 30 mil. lei în total în infrastructură şI echipamente.

“Investiţia totală în infrastructura acestui centru medical se ridică la aproximativ 14 mil. lei, din care 11,6 mil. lei provin din bugetul local al Primăriei  Chitila, diferenţa fiind asigurată de Consiliul Judeţean Ilfov. Dotarea cu echipamente medicale şi mobilier, care s-a ridicat la 15,6 mil., a fost realizată prin programul PNRR/2022/C12/MS/I1.3 – I1.3 Unităţi de asistenţă medicală ambulatorie”, potrivit oficialilor.

Ambulatoriul este amplasat într-o clădire complet reabilitată și extinsă, cu o suprafață desfășurată de aproape 1.500 mp, distribuită pe două niveluri. Personalul medical și managementul noii unități sanitare vor fi asigurate de către Spitalul Universitar de Urgență București.

„Acum au aici Spitalul Universitar. E un concept nou”

Ambulatoriul din Chitila va permite în timp furnizarea de servicii în mai multe specialități medicale, dintre care: ortopedie, obstetrică-ginecologie, gastroentrologie, medicină internă, neurologie, diabet și boli de nutriție, ecografie generală, endocrinologie, medicină de familie, oncologie, hematologie și chirurgie generală.

„Este foarte important în egală măsură pentru pacienți, cât și pentru medici. De ce pentru pacienți? Păi gândiți-vă că în zona aceasta Chitila, Mogoșoaia și tot ce înseamnă împrejurimi nu exista o structură medicală coagulată. Spitalul de la Buftea, da, asta ar fi singura variantă. Gândiți-vă că aici practic vor găsi toate specialitățile medicale, fiind o copie, o replică, a ambulatoriului Spitalului Universitar. În plus de asta, vor găsi și colegii mei din Spitalul Universitar care vin aici să consulte. Deci pentru pacienți, eu zic că e o creștere a calității îngrijirilor medicale. Pentru medici e important pentru că, vă dați seama, există posibilitatea să ajungi să lucrezi în Spitalul Universitar, fiind o secție externă a Spitalului Universitar, când termini rezidențiatul. Totul e să înveți, să participi la concurs. De fapt, cinstit, este o sursă de locuri de muncă pentru medici, pentru asistente medicale, pentru medici tineri.

Fiind o secție externă a spitalului, conexiunea cu Spitalul Universitar este imediată, adică parte din toate investigațiile de aici, a doua opinie medicală care se va da pe această structură va fi asigurată de Spitalul Universitar. Repet, este o secție externă a spitalului, adică are un coordonator care este la fel ca orice alt coordonator din spital. Mai este un lucru, București-Ilfov nu mai poate fi privit separat, am spus-o de multe ori.

Sunt foarte mulți oameni care locuiesc în Chitila. În acte sunt 15.000-20.000, dar gândiți-vă câți sunt în realitate. Doar vă uitați pe stradă și vedeți traficul. Ei vin, muncesc în București, trăiesc în București, dar viața de zi cu zi și-o duc aici. Acum au aici Spitalul Universitar. Practic e un concept nou. Eu n-am văzut vreun spital public din România care să-și deschidă, să zicem, secții exterioare în alte părți. E un brand”, a declarat, pentru Gândul, Prof. Univ. Dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul S.U.U.B.

„Ambulatoriul este dotat cu aparatură de ultimă generație”

Investiția totală în infrastructura acestui centru medical se ridică la aproximativ 14.000.000 lei, din care 11.600.000 lei provin din bugetul local al Primăriei Chitila, diferența fiind asigurată de Consiliul Județean Ilfov. Dotarea cu echipamente medicale și mobilier, care s-a ridicat la 15.600.000 lei, a fost realizată prin programul PNRR/2022/C12/MS/I1.3 – I1.3 Unități de asistență medicală ambulatorie.

Printre echipamentele instalate în Centru se numără: ecografe, aparate de monitorizare EKG, colonoscop video HD, echipamente de audiometrie, electrocardiografe, electroencefalografe, electromiografe, electrocautere, gastroscop video HD, mașini de reprocesare a aparaturii optice, monitoare pentru funcții vitale, seturi de retinoscopie directă, sisteme de colposcopie, sisteme endoscopice ORL HD cu tehnologie NBI (imagistică cu spectru îngust), laringoscoape video, sisteme de cauterizare bipolară și cu radiofrecvență pentru ORL, ureteroscoape, ventilatoare portabile și unități ORL.

„Astăzi deschidem activitatea la Centrul Medical Ambulatoriu din această locație, locație pe care am creat-o împreună cu cei de la Consiliul Județean acum trei ani și pe care am dotat-o cu aparatură de ultimă generație printr-un program cu finanțare europeană PNNR, derulat prin Ministerul Sănătății.

Prin colaborarea cu Spitalul Universitar avem garanția actului medical la cea mai înaltă, la cele mai înalte standarde, cea mai bună calitate. Știm cu toții prestigiul pe care se bucură Spitalul Universitar, cel mai mare spital de urgență din țară și cred că este un câștig pentru oraș pentru că vom avea un parteneriat care ne va crea posibilitatea să avem un act medical la un asemenea nivel”, a declarat Emilian Oprea, primarul orașului Chitila.

 

 

Sursa: Gandul

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră