Ideile mai vechi ale lui Dacian Cioloș, puse în aplicare. Ce sunt "atașații agricoli" și ce trebuie să facă

11 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
Ideile mai vechi ale lui Dacian Cioloș, puse în aplicare. Ce sunt

Guvernul a decis să trimită în capitale importante din lume 12 atașați agricoli pentru promovarea produselor românești de foarte bună calitate la export. Înființarea celor 12 posturi de atașat agricol, prevăzută într-o Ordonanță de Urgență, adoptată deja de Executiv, a avut la bază o idee a lui Dacian Cioloș de pe vremea când era ministru al Agriculturii, după cum a precizat Achim Irimescu.

"Împreună cu premierul am reușit s-o adoptăm acum (Ordonanța, n.r.), care ne permite să promovăm produsele românești de foarte bună calitate la export (...). Vestea bună este că vom putea trimite la post 12 atașați agricoli în capitale importante din lume, unde se cer produsele românești. (...) În acest sens, venim în întâmpinarea solicitărilor intense ale industriei de procesare din România, pentru că România are o mulțime de vinuri și de băuturi spirtoase protejate la nivel european (...), deci produse de o calitate deosebită și sperăm ca împreună cu atașații agricoli să reușim să exportăm cât mai mult produse procesate", a spus Achim Irimescu.

Potrivit acestuia, cei 12 atașați agricoli vor fi selectați, prin concurs, din cei 11.500 de angajați ai Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Achim Irimescu a precizat că au fost stabilite până acum 8 țări în care vor fi trimiși atașați agricoli: Germania, Spania, Turcia, Israel, Federația Rusă, China, Statele Unite și Egipt.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră