Christus Resurrexit – Concert Extraordinar de Paști

27 Mar 2024
Christus Resurrexit – Concert Extraordinar de Paști

Arhiepiscopia Romano-Catolică București, prin Oficiul pentru Bunuri Culturale, în fiecare an, organizează evenimente cultural-religioase închinate Sărbătorii Învierii Domnului nostru Isus Cristos. Și anul acesta va organiza în Catedrala „Sfântul Iosif” din București, în ziua de miercuri, 03 aprilie 2024, orele 20:30 un eveniment de excepție cu titlul „Christus Resurrexit – Concert Extraordinar de Paști”, ce conține un prețios buchet de lucrări din repertoriul național și internațional: Messa di Gloria de G. Puccini, Concert de Înviere de G. Musicescu, etc., dat fiind faptul că în 2024, lumea muzicală celebrează Anul Puccini, un tribut adus marelui compozitor italian Giacomo Puccini.

Lucrările propuse pentru acest concert, fac ca tabloul Sărbătorii Pascale să fie complet, iar aceasta este posibil cu participarea Orchestrei Anima a Catedralei Sfântul Iosif din București, dirijată de Cătălin Toropoc, dirijor principal și al Corului Catedralei Sfântul Iosif din București, dirijat de Andrei Stănculescu. La acest eveniment sunt invitați soliști consacrați, precum Adrian Mărcan - bariton, de la Opera Națională București și Bogdan Zahariea - tenor, de la Opera Națională Română Timișoara.

Prin acest Concert de Paști, Arhiepiscopia Romano-Catolică București dedică fiecărei persoane care participă, un strop de bucurie și o rază de speranță în aceste vremuri dificile datorate războiului din Ucraina, dar și conflictelor izbucnite în mai multe locuri de pe mapamond. Concertul de Paști va fi o rugă pentru toate victimele care au pierit în războaie și conflicte. Prin acest concert se dorește vestirea bucuriei Învierii Domnului, speranța tuturor celor care nădăjduiesc în Cristos. Și nu în cele din urmă, este o prețuire față de cei care au fost și sunt încă în prima linie, dar și cei care au pierdut pe cineva drag în aceste vremuri grele.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Arhiepiscopiei Romano-Catolice București și al Secretariatului de Stat pentru Culte.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră