Chitaristul trupei ABBA a decedat

10 Apr 2023
Chitaristul trupei ABBA a decedat

Chitaristul deo viață al trupei ABBA, Lasse Wellander, a murit după o scurtă luptă cu cancerul. Legenda muzicală, în vârstă de 70 de ani, a interpretat unele dintre cele mai mari hituri ale trupei și a reprezentat o parte importantă a succesului lor în anii 1970 și 1980, anunță The Sun.

Chitaristul, care a cântat într-un total de 24 de înregistrări ale ABBA, a murit în Vinerea Mare. Familia lui Lasse a împărtășit astăzi vestea sfâșietoare.

Ei au scris într-o declarație emoționantă pe Facebook: „Cu o tristețe de nedescris trebuie să anunțăm că iubitul nostru Lasse a decedat. Lasse s-a îmbolnăvit recent de ceea ce s-a dovedit a fi un cancer care s-a răspândit și devreme, în Vinerea Mare, a murit înconjurat de cei dragi”.

S-a încheiat: „Te iubim și ne este atât de dor de tine”.

Lasse a început să cânte la chitară în copilărie în orașul său natal, Nora, Suedia. În octombrie 1974, a început să înregistreze cu ABBA - alăturându-se celorlați membrii Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson și Anni-Frid Lyngstad.

Au continuat să interpreteze hituri precum Intermezzo No.1 și Crazy World. Regretatul chitarist a continuat să cânte peste 20 de piese ale lui ABBA, inclusiv toate cele opt albume ale acestora.

De asemenea, a făcut turnee cu grupul și a cântat în fața unor mulțimi sold-out masive.

În 2007, Wellander a lucrat la coloana sonoră de succes pentru Mamma Mia! filmul, cu personaje ca Meryl Streep și Amanda Seyfried. În ultimii ani, ABBA și-a lansat noul album Voyager.

Reuniunea șoc a trupei a inclus toți cei patru legendari membrii care au lansat 10 piese noi.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră