DeathList 2017: 50 de celebrități, inclusiv din România!

02 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
DeathList 2017: 50 de celebrități, inclusiv din România!


Evident, când citești această listă reacția firească este să consideri că este un cinism teribil. Totuși, la fiecare 1 ianaurie Death List, poate cel mai disprețuit site din lume, selecționează 50 de personalități despre care cred că ne vor părăsi până la sfârșitul anului. Lista din 2017 este dominată de actorul Kirk Douglas, care tocmai a sărbătorit un centenar de viață. Este pentru a 15-a oară când celebrul actor apare pe această listă, adică de mai multe ori comparativ cu Jake LaMotta, boxeur, imortalizat de Robert DeNiro în Raging Bull, care apare de 13 ori.

Așa cum explica anul trecut, cele 50 de nume sunt alese de un misterios comitet, un mic grup de prieteni care au adoptat această tradiție în urmă cu 30 de ani și care publică lista sa online din 1996. Ei se străduie să aleagă nume celebre pentru ca decesul lor să fie anunțat de presa britanică (ceea ce explică faptul că unele nume sunt puțin cunoscute în alte zone geografie) și refac cel puțin jumătate din această listă de la un an la altul.

Președintele Robert Mugabe (Zimbabwe) sau regina Elisabeta a II-a reapar în acest an pe această listă. 28 de nume apar pentru prima dată: regele Mihai al României (95 de ani), actrița Honor Blackman (91 de ani), omul de afaceri Hugh Hefner (90 de ani), actorul David Prowse (Dark Vador, 81 de ani), papa Benedict al XVI-lea (80 de ani), împăratul Japoniei Akihito (83 de ani)...

Un forum de comentarii permite internauților să dezbată numele propuse, chiar dacă misteriosul comitet și-a făcut o regulă din a nu ține seama de sugestiile acestora. Unii se plâng, de asemenea, de faptul că anul acesta de pe lista neagră lipsesc Jacques Chirac, Helmult Kohl, Henry Kissinger, fostul președinte portughez Mario Soares, Chuck Berry sau actorii Kim Novak și Gene Hackman. De la începutul acestei liste, recordul DeathList este de 14 predicții validate de realitate din cele 50 nominalizate.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră