Celebra scriitoare a cărții și ecranizarea filmului ”Julie & Julia” a murit la doar 49 de ani

02 Noi 2022
Celebra scriitoare a cărții și ecranizarea filmului ”Julie & Julia” a murit la doar 49 de ani

Scriitoarea gastronomică Julie Powell, care a ajuns să fie extrem de iubită pe internet după ce a scris timp de un an pe blog despre prepararea fiecărei rețete din Julia Child’s Mastering the Art of French Cooking, care a dus la un contract de carte și la o adaptare cinematografică, a murit. Ea avea 49 de ani.

Powell a murit în urma unui stop cardiac miercurea trecută, la casa ei din nordul statului New York, a informat The New York Times. Moartea ei a fost confirmată de Judy Clain, e-mailul lui Powell și redactorul șef al Little, Brown.

„Ea a fost o scriitoare genială și o persoană îndrăzneață și originală și nu va fi uitată”, a spus Clain. „Trimitem cele mai profunde condoleanțe tuturor celor care au cunoscut-o și au iubit-o pe Julie, fie personal, fie prin conexiunile profunde pe care le-a creat cu cititorii memoriilor sale.”

Cartea lui Powell din 2005 Julie & Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen a devenit succesul, filmul regizat de Nora Ephron Julie & Julia, cu autoarea portretizată în film de Amy Adams și Meryl Streep ca copil.

Cel de-al doilea ei efort și ultimul efort - intitulat Cleaving: A Story of Marriage, Meat and Obsession - a fost puțin șocant în onestitatea sa - Powell a dezvăluit că a avut o aventură și a vorbit despre durerea de a iubi doi bărbați deodată.

Takeoff, membru Migos, a murit la vârsta de 28 de ani

„Oamenii care vin de la filmul Julie & Julia și vor prelua Cleaving vor fi supuși unor lovituri de bici emoționale”, a spus ea pentru The Associated Press în 2009. „Nu cred că va fi un film cu Nora Ephron”.

Powell și-a început relația în 2004, când punea ultimele retușuri primei ei cărți, o perioadă pe care o scrie când era „cu ochi înstelați și vag nemulțumită și avea prea mult timp pe mâini”.

Până în 2006, ea a obținut o ucenicie la o măcelărie la două ore nord de New York City, ceea ce a oferit o evadare din căsnicia ei prăbușită și un loc pentru a-și explora curiozitatea din copilărie cu măcelari.

„Modul în care țineau un cuțit în mână era ca o prelungire a lor”, a spus ea. „Sunt o persoană foarte neîndemânatică. nu fac sport. Acest tip de abilitate fizică îmi este cu adevărat străină și sunt cu adevărat invidioasă pe asta.”

Cartea ei a exploatat interesul tot mai mare pentru măcelăria de la școală veche, iar experiența ei de a tăia carne a dus, de fapt, să mănânce mai puțin din ea. Ea a fost un avocat al animalelor crescute și sacrificate în mod uman.

„Oamenii vor să-și murdărească mâinile. Oamenii vor să participe la proces. Oamenii vor să știe de unde provine mâncarea lor”, a spus Powell. „Oamenii nu mai vor misterul.”

 

Sursa: The National

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră