Cel mai bogat fermier din vestul țării și-a închis conturile de la BCR și refuză să mai alimenteze de la OMV

01 Feb 2023
Cel mai bogat fermier din vestul țării și-a închis conturile de la BCR și refuză să mai alimenteze de la OMV

Dimitrie Muscă este unul dintre cei mai bogați și influenți oameni din agricultură ce-și desfășoară activitatea în Vestul țării.

Conform Forbes Combinatul Agroindustrial (CAI) Curtici, controlat de familia Muscă se află pe lista celor mai mari producători agricoli din vestul țării. Cu un model de business integrat în agricultură, producția de carne și preparate din carne, lactate și panificație, producătorul agricol din Arad a intrat în 2022 cu rezultate notabile.

„În acest moment, Combinatul Agroindustrial Curtici nu are deschise linii de credit și nicio datorie către vreo companie sau instituție a statului. Mai mult, în ultimele luni am investit în business peste jumătate de milion de euro, mai exact vorbim despre suma de 650.000 de euro”, a declarat fermierul. Chiar și în perioada dificilă a pandemiei, acesta a continuat să investească și să ofere noi și noi locuri de muncă românilor.

Încă din timpul zilei de joi, 8 decembrie, zi istorică pentru România când am primit refuzul final de a adera la spațiul Shengen, când încă nu se dăduse votul final de veto al Austriei, când toți românii mai sperau la o minune și să li se recunoască statutul de cetățeni europeni cu drepturi egale, afaceristul bănățean a declarat că va înceta imediat să mai lucreze cu orice companie care deține acționarit sau capital austriac.

”Da, ar trebui să fie supărată toată țara. Dacă ei vor să sufere toată România atunci nici noi nu ar mai trebui să lucrăm, să facem operațiuni cu conturile și cu băncile lor, nici cu BCR care e deținută de un grup austriac, nici cu Raiffeisen, să nu mai lucrăm cu benzinăria Mol, cu OMV Petrom unde am consum foarte mare de motorină la peste 7.000 de hectare  și  24.000 de porci. Deci dacă suntem cu bun simț și români bine-crescuți, atunci trebuie să le dăm o palmă de să vină să se roage ei de noi: domnule, haideți să vă dăm Schengen-ul. Acesta este punctul meu de vedere”, a explicat Dimitrie Muscă pentru agrointel.ro.

Afaceristul face parte dintr-o lungă listă de persoane fizice sau juridice care și-au anunțat intenția de a reduce orice interacțiune cu activitatea economică austriacă în România. Chiar dacă afrontul adus țării nu va putea fi dat uitării și activitatea economică nu ar trebui să fie afectată de cea politică, se așteaptă ca boicotul împotriva votului negativ al aderării României la Schengen să continue.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră