Cel care a oprit ceasul în momentul în care dictatorul a fugit a fost administratorul clădirii, electricianul Palkó Máté József. De atunci, ceasul nu a fost repornit.
“Era 22 decembrie și oamenii erau deja panicați. Ne-am dus la muncă în acea zi, era agitație pentru că nu se știa ce se va întâmpla La ora 11 Ceaușescu a încercat să liniștească poporul printr-o cuvântare. La ora 12 și 7 minute a decolat cu elicopterul de pe clădirea Comitetului Central și la noi se instalase panica. Lumea pleca acasă și am urcat pe hală, am arborat drapelul și am oprit ceasul. A fost o decizie de moment pe care am luat-o pentru a simboliza momentul fugii dictatorului. Este un simbol al timpului. Până nu a decolat cu elicopterul de pe acea clădire nu se știa că se va înlătura dictatura în România. Atunci și-a dat seama și poporul că are loc ceva mult mai amplu; atunci a început cu adevărat Revoluția”, a declarat Palko Mate Jozsef pentru Vocea Transilvaniei.
Clujeanul își dorește ca ceasul de pe clădirea Halei Agroalimentare din Piata Mihai Viteazu să fie adjudecat de revoluționari și pus în valoare ca simbol al Clujului și a Revoluției.
“Eu aș îndemna un jurist sau un avocat căruia nu i-ar trebui onorariu să vadă ce măsuri ar trebui luate în acest caz prin legea uzucapiunii, pentru că un ceas care stă de 26 de ani care nu a fost îngrijit. Ar trebui pus în valoare ca un adevărat simbol al Clujului”, a conchis Palko Mate Jozsef.
Revolta izbucnită pe 15 decembrie 1989 la Timişoara s-a extins pe 21 decembrie şi în alte oraşe din România, iar pe 22 decembrie dictatorul şi soţia sa au fugit din Bucureşti. Pe 25 decembrie, după un proces sumar, Nicolae Ceauşescu şi Elena Ceauşescu au fost candamnaţi la moarte şi executaţi.