Decizia a fost luată! Ce se va întâmpla cu lucrarea de doctorat a lui Kovesi

18 Ian 2017 | scris de Mara Răducanu
Decizia a fost luată! Ce se va întâmpla cu lucrarea de doctorat a lui Kovesi

Teza de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi va fi reanalizată de o nouă comisie a CNATDCU, după ce decizia Consiliului din 8 decembrie 2016, care a stabilit că nu poate fi vorba de plagiat în lucrare respectivă , a fost contestată.

„A fost depusă o contestaţie. Urmează procedura legală -se numeşte o comisie care să analizeze contestaţia şi, după ce comisia este aprobată de Consiliul general, face un raport, care la rândul lui va fi supus votului Consiliului general. S-a făcut o contestaţie şi legal noi trebuie să răspundem acelei contestaţii”, a explicat Marius Andruh, preşedintele interimar al CNATDCU.

Potrivit acestuia, noua comisie va fi formată din trei membri, diferiţi de cei care au analizat iniţial lucrarea.La sfărșitul anului trecut o comisie a CNATDCU spunea că șefa DNA Laura Codruța Kovesi nu a plagiat deși în teză sunt pasaje copiate fără a se cita sursa. Membrii Comisei susțineau că citarea s-a făcut ”în proporție de 4%” considerând că nu sunt elemente pentru a declara că teza este un plagiat.

De altfel, în cea de-a opta înregistrare, fostul deputat Sebastian Ghiţă a vorbit din nou despre doctoratul Laurei Codruţa Kovesi. Acesta a prezentat o factură reprezând o copie după un bilet de avion.La sfârșitul anului trecut, Sebastian Ghiță a făcut o sesizare la Parchetul General în care susținea că a fost împreună cu fostul ministru, Mihnea Costoiu, la Cluj unde avocatul Gheorghiță Mateuț ar fi semant, fără să citescă lucrarea de doctorat, raportul privind teza șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră