Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită exact la 100 de ani de la Marea Unire

02 Mai 2016 | scris de Mara Răducanu
Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită exact la 100 de ani de la Marea Unire

După ce termenul de finalizare a construcţiei Catedralei Mântuirii Neamului a fost schimbat de două ori până acum, Patriarhul Daniel a venit cu o dată sigură. Cel mai grandios proiect al Bisericii Ortodoxe Române va fi inaugurat în anul centenarului Marii Uniri, chiar pe 1 decembrie, de ziua naţională. 

”În mod deosebit, mulţumim tuturor celor care au sprijinit până acum şi celor care vor sprijini, prin cuvânt şi faptă, moral şi financiar, construirea Catedralei Mântuirii Neamului pentru ca aceasta să poată fi sfinţită la 1 decembrie 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire a românilor într-un stat independent. Această Catedrală este în acelaşi timp o necesitate practică şi un simbol al credinţei, libertăţii şi demnităţii poporului român”, a afirmat Patriarhul Daniel în Pastorala Învierii.
Şantierul pentru cea mai mare construcţie religioasă din România a început la finalul anului 2010, iar anul trecut, când catedrala era ridicată în proporţie de 60%, se cheltuiseră 46 de milioane de euro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră