Cascada Bigăr, unică în lume, a fost amenajată eco-turistic

25 Mai 2017
Cascada Bigăr, unică în lume, a fost amenajată eco-turistic

Cascada Bigăr își întâmpină vizitatorii, începând de joi, cu un traseu turistic accesibil, ce permite coborârea în siguranță până la bază, după o investiție de aproximativ 140.000 euro.

'Din punct de vedere turistic, Cascada Bigăr prezintă interes de mai mulți ani, fapt pentru care Primăria Bozovici, împreună cu ceilalți parteneri s-au implicat în a amenaja zona de acces, zona pietonală și zona de belvedere a cascadei, prin acea pasarelă care s-a coborât până jos, în albia râului. Eu, de când am venit la primărie am susținut acest proiect și am încercat să găsim surse financiare, Primăria Bozovici neavând un buget disponibil pentru asemenea investiții. După ce cascada a fost declarată de un site ca fiind cea mai frumoasă, au venit tot mai mulți turiști aici, pretențiile au crescut de fiecare dată. Noi avem promisiuni și din partea Ministerului Turismului, cu o anumită sumă de bani, pentru a putea continua acea pasarelă până în parcare, să amenajăm parcarea, să facem un grup sanitar care lipsește în acest moment și care este necesar', a afirmat Adrian Stoicu, primarul comunei Bozovici, pe raza căreia se află cascada, conform agerpres.ro.

Amenajarea Cascadei Bigăr s-a realizat de către o companie multinațională, cu sprijinul Asociației ViitorPlus, al Primăriei Bozovici și al Administrației Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița.

'Amenajarea eco-turistică a Cascadei Bigăr și a intrării în Parcul Cheile Nerei — Beușnița face parte din programul nostru — După noi — un program început în Țara Dornelor. Pur și simplu vrem să lăsăm în urma noastră lucruri extraordinare, să lăsăm în urmă lucrurile mai bune decât le-am primit. Iar Cascada Bigăr nu doar că este cea mai frumoasă din lume, dar este a noastră, de suflet. Practic, s-a dorit ca această cascadă să poată fi vizitată în condiții de siguranță pentru turiști, pe de o parte, iar pe de altă parte, să fie totul amenajat, să nu fie lăsate deșeuri în urmă. Pe noi ne bucură extraordinar că am putut să facem acest lucru, pentru care am avut mulți parteneri', a declarat Irina Ionescu, manager comunicare al companiei multinaționale.

Cascada Bigăr se află în județul Caraș-Severin, în Valea Minișului, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN 57B. Rezervația Naturală Bigăr cuprinde un izbuc, o peșteră, un pârâu și o cascadă, toate amplasate spre Țara Almăjului, pe partea dreaptă a Cheilor Minișului, acolo unde drumul întâlnește, imaginar, paralela 45 latitudine nordică a globului pământesc.

Site-ul The World Geography a alcătuit, în anul 2013, o listă cu cele mai impresionante cascade din lume. Pe primul loc se află Cascada Bigăr din Caraș-Severin.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră