INFORMAŢI-VĂ! Autostrăzi închise, trenuri anulate, sectoare de drum blocate, întârzieri la avioane

11 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
INFORMAŢI-VĂ! Autostrăzi închise, trenuri anulate, sectoare de drum blocate, întârzieri la avioane

UPDATE 16:00

CFR Călători a anulat 148 de trenuri, până miercuri la ora 14:30, din cele 1.300 de garnituri ale companiei care circulă zilnic în România, potrivit informațiilor publicate pe pagina de Facebook a CFR Călători.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de ninsori și viscol, valabilă până miercuri noapte la ora 23:00 pe raza a 11 județe din estul și sud-estul țării.

În același timp, meteorologii au ridicat avertizarea Cod portocaliu ce viza județele Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila și Vrancea.

Potrivit ANM, în intervalul orar 13:00 — 23:00, va mai ninge în cea mai mare parte a Moldovei, local în Muntenia, zona Carpaților de Curbură, iar spre seară și la începutul nopții și în sudul Dobrogei. În Dobrogea, estul Munteniei, sudul și centrul Moldovei, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50 — 60 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Județele vizate de avertizarea Cod galben sunt: Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița și Călărași. ANM precizează că unele intensificări ale vântului vor fi și în Oltenia și restul Munteniei, spulberând trecător zăpada.

De asemenea, începând din noaptea de miercuri spre joi, la ora 4:00, și până vineri la ora 10:00, va intra în vigoare o informare meteorologică de intensificări ale vântului și polei, valabilă la nivelul întregii țări.

UPDATE 15:00

Conducerea Universității București a anunțat suspendarea cursurilor pentru zilele de miercuri, joi, vineri, având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile, potrivit site-ului instituției de învățământ superior.

România se află la cel de-al doilea val de ninsori şi viscol, cantitatea de zăpadă acumulată provocând mari probleme în privinţa transporturilor, în special. Nu vă programaţi nicio deplasare în afara sau în interiorul localităţilor fără să vă informaţi în legătură cu situaţia meteo şi a drumurilor!

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF) s-au deplasat, miercuri, la mai multe stații de metrou, având în vedere înregistrarea unui număr ridicat de călători.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza zăpezii și a viscolului, sunt închise autostrăzile A2 București - Constanța, A4 Ovidiu - Agigea și A3 București - Ploiești.

CFR Călători a decis, miercuri dimineața, la ora 6:00, anularea a 80 de trenuri din cauza condițiilor meteo nefavorabile, potrivit informațiilor publicate pe pagina de Facebook a CFR Călători.

Lista publicată de CFR Călători cu trenurile anulate pentru data de 11 ianuarie 2017, ora 6:00, arată un număr de 80 de trenuri, însă compania precizează că ea va fi actualizată periodic în funcție de evoluția condițiilor meteo și de situația din teren.

DN5 Giurgiu - București a fost redeschis, miercuri dimineață, circulației rutiere, cu restricție pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Atenţie mare şi la zborurile programate, căci şi avioanele au întârzieri chiar şi de peste 60 de minute la decolare pentru degivrare, ceea ce perturbă traficul aerian. Informaţi-vă din timp în legătură cu zborul dumneavoastră! Puteţi consulta AICI situaţia plecărilor şi sosirilor pe Aeroportul Otopeni.

Traversarea Dunării cu bacul de pe malul gălățean pe cel tulcean a fost suspendată din cauza viscolului, au anunțat miercuri reprezentanții Navrom Bac Galați, citaţi de agerpres.ro.

Potrivit acestora, o singură cursă bac, în special cu navetiști, a trecut în această dimineață la ora 6.00 de la Zaclău — Tulcea la Galați, însă traversarea s-a desfășurat cu mare dificultate, pentru că sloiurile de gheață s-au compactat, iar dacă fenomenul va continua, cursele de bac nu se vor mai relua.

Peste 5.500 de locuințe din Brăila sunt fără energie electrică, toate drumurile naționale și județene sunt închise, iar pe 90% din suprafața Dunării curg sloiuri, potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al ISU, lt. col. Ștefan Stoian.

Cât privește traficul rutier, în continuare este închis DN 24D de la Bălăbănești — Cuca la intersecția cu DN 26. Sunt închise, de asemenea, patru drumuri județene, DJ 251 Smârdan-Schela, DJ 242D Băneasa — Suceveni, DJ 242E Roșcani — Oancea și DJ 253 Umbrărești — Cudalbi — Băleni.

În această dimineață, lucrătorii ISU ajutați de drumari au scos din nămeți trei autovehicule, două blocate pe DJ 251 Smârdan-Schela și unul pe DJ 252I Poiana — Fântâni.

Toți pasagerii, navetiști, se află acum în siguranță, doi, în localitatea Schela și unul, la Primăria Poiana.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe toate drumurile din județul Olt, după ce în cursul nopții a nins și s-a depus un nou strat de zăpadă de aproximativ 10 centimetri, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Dan Țolu, care a precizat miercuri dimineața că în județul Olt nu sunt drumuri blocate sau închise.

Țolu a adăugat că, din cauza ninsorii, traficul feroviar a fost închis pe ruta Caracal-Corabia și patru trenuri care circulau pe respectiva rută feroviară au fost anulate.
Potrivit Centrului Infotrafic, pe DN 54A Corabia — Ianca — limită județul Dolj este în vigoare o restricție de tonaj de 12,5 tone.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră