În ultimele zile, anchetatorii au ridicat mai multe documente şi probe de la SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov pentru a afla cum s-a intervenit în cazul lui Gyuri Pascu.
Inițial, Ambulanță București Ilfov a anunțat că în cazul Gyuri Pascu au fost primite doar două apeluri de la Dispeceratul 112. Vineri însă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunțat că actorul și fosta sa soție au sunat de trei ori la 112, duminică noaptea spre luni, la orele 03:23, 04:42 și 04:53.
În urma unei anchete interne, conducerea Ambulanței București Ilfov a decis să-l sancționeze cu tăierea a 10% din salariu pe medicul de pe prima salvare care a ajuns acasă la Gyuri Pascu. Acesta nu ar fi respectat toate procedurile de intervenție. Când a ajuns a doua salvare era prea târziu pentru actor.
"În urma căutărilor efectuate în baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgență 112 București, au fost identificate trei apeluri referitoare la evenimentul descris de dumneavoastră și petrecut în data de 26 septembrie anul curent, la orele 3,23, 4,42 și 4,53", se arată într-un comunicat al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).
Potrivit sursei citate, persoana care a efectuat primul apel a anunțat o urgență medicală, motiv pentru care acesta a fost transferat Dispeceratului de Urgență al SABIF.
"Apelanta a revenit precizând că, deși la adresă a fost un echipaj de ambulanță, nu știe ce are pacientul, motiv pentru care apelul a fost transferat imediat către același dispecerat. La ultimul apel s-a anunțat că starea pacientului s-a agravat, cazul intrând în zona de competență a ISU — SMURD către care a fost direcționat", au explicat reprezentanții STS.
Acum, Ambulanța București Ilfov analizează și documentele de intervenţie pentru a se stabili de ce al doilea echipaj nu a ajuns la caz, deși a fost alertată mai devreme decât ambulanțele SMURD.
Ioan Gyuri Pascu a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct.