Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, pe 17 aprilie 2014, reclamanţii în acest proces fiind Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din Televiziunea Română, dar şi un număr de peste 720 de angajaţi, care sunt reprezentaţi de acelaşi sindicat.
În martie 2015, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de chemare în judecată şi a dispus obligarea Televiziunii Române la majorarea salariilor de bază ale acestora începând cu 7 aprilie 2012, cu indicii preţurilor de consum comunicaţi de INS aferenţi anilor 2008-2011 şi primul trimestru al anului 2012. La momentul respectiv, decizia instanţei nu a fost însă definitivă.
Pe 29 ianuarie, Curtea de Apel Bucureşti, care a judecat apelul în acest dosar, a dat însă câştig de cauză angajaţilor TVR. Astfel, instanţa a respins apelul SRTv, ca fiind nefondat, decizia fiind definitivă.
În anul 2014, când a început acest proces, Dragoş Bocanaciu, preşedintele SPUSTV, a declarat pentru Mediafax că această acţiune în instanţă nu este un demers de îmbogăţire a angajaţilor TVR.
"O perioadă de trei ani de zile, conducătorii Televiziunii Române nu au respectat ceea ce era prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă şi anume indexarea salariilor cu rata inflaţiei", a spus Dragoş Bocanaciu. "Aş vrea ca oamenii să înţeleagă că nu este neapărat un demers al sindicatului pentru a-i îmbogăţi pe angajaţii TVR, pentru că, în momentul de faţă, în ciuda a ceea ce se spune despre TVR, sunt peste 900 de angajaţi, adică mai mult de o treime, care au salariul minim pe funcţie", a explicat atunci Bocanaciu.
El a mai spus că în TVR există angajaţi care nu au mai beneficiat de o majorare de salariu din anul 2005.