Mai tare ca Ceauşescu şi ca Bush! Un primar şi-a lăsat “tronul” moştenire fiului său

06 Iun 2016 | scris de Sorin Anghel
Mai tare ca Ceauşescu şi ca Bush! Un primar şi-a lăsat “tronul” moştenire fiului său

În România nu s-a murit chiar degeaba la Revoluţia din 1989. Pe Valea Jiului, regiune despre care mulţi vorbesc numai de rău din cauza mineriadelor şi a traiului insuportabil, economia duduie! Localnicii nu mai au voie să se plângă de acum înainte. În urma alegerilor locale desfăşurare ieri, Tiberiu Iacob – Ridzi a rămas primar la Petroşani. La fel se întâmplă şi cu Gheorghe Île, la Vulcan, şi cu Dănuţ Buhăescu la Lupeni, dar şi cu Nicolae Dunca la Aninoasa.

Marea surpriză de pe Valea Jiului s-a produs la Petrila. Ilie Păducel, cel mai longeviv primar din zonă, a fost învins de echipa PSD. S-a încheiat o epocă. Noul primar este Vasilică Jurcă. În bătălia din micuţa localitate de lângă Petroşani a contat foarte mult faptul că mina a fost închisă fără că autorităţile locale să reacţioneze. Acest lucru a stârnit mânia localnicilor, care ieri au încercat să-şi schimbe destinul.

Cel mai tare este însă la Lupeni! Cornel Resmeriţă, care a fost “ascuns” de către DNA pentru implicare în Dosarul Gala Bute, nu a mai candidat. Nu pentru că n-a mai putut, ci pentru că n-a mai vrut. A gândit spre viitor, s-a gândit la binele altora. Adică la fecior-su, pe care l-a pus să candideze în locul său. Evident, Resmeriţă Jr. a câştigat fără probleme, el fiind până acum deputat, unde a ajuns tot datorită lu' tac-su'. Dacă prostia ar durea, de pe Valiu Jiului s-ar auzi un zgomot groaznic.

Asemenea performanţă n-a reuşit nici măcar Nicolae Ceauşescu. Dictatorul şi-a dorit ca după retragerea sa, la conducerea Republicii Socialiste România să vină Nicuşor, fiul său preferat. Nu s-a mai întâmplat pentru că mii de oameni, în decembrie 1989, au ieşit în stradă cu speranţa că se va schimba ceva în ţara asta. Din păcate, am rămas neschimbaţi!

Performanţa dictaturii Resmeriţă de la Lupeni o depăşeşte până şi pe cea din Statele Unite ale Americii. Acolo, a fost cândva preşedinte George Bush. După două mandate, l-a urmat Clinton, apoi a venit la “butoane” George Bush Jr. Însă la Washington nu s-a întâmplat ca la Lupeni, unde tatăl i-a predat puterea direct fiului. Localitatea de pe Valea Jiului ar fi bine să se transforme în regat dacă tot se lasă “tronul” moştenire.

_________________

Citește și:

Ce spune președintele: "Nenorocitule, chiar o să te ucid!"

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră