SCANDAL. Partidul extremist din Germania a folosit fotomodele din România în campanie

09 Iun 2016 | scris de Istvan Deak
SCANDAL. Partidul extremist din Germania a folosit fotomodele din România în campanie

AfD a atras simpatia și susținerea unui număr mare de votanți tocmai pentru lozincile antiimigranți, în special din România și Bulgaria, și antirefugiați.

Mopo.de scrie că organizația AfD din landul Baden-Wurttemberg a apelat cu succes în campania de promovare a partidului, de la începutul anului 2016, la figurile a două fotomodele din România“.

“Doi români pentru Germania. Gafă colosală pentru AfD Baden-Wurttemberg”, scrie sursa citată.

“Avem deja peste 20.000 de membri. Implică-te și tu! Schimbă politica! Alternativa pentru Germania”, este mesajul bannerului ilustrat cu figurile celor doi români.

Dar cine sunt cei doi? Tânăra din fotografie este Carla Căucean, câștigătoare a ”Miss România 2014” și participant la ”Miss Model of the World”, în China. Ea este o figură obișnuită în reclame pentru parfumuri, centre comerciale și săli de fitness.

Bărbatul de lângă ea este Adi Ene. El apare în reclame pentru pastă de dinți, ochelari de soare și companii de telefonie mobilă, atât la nivel național, cât și internațional, dar și într-o reclamă pentru donarea de sânge, realizată de Crucea Roșie din Germania.

el

Conducerea AfD nu a dorit să comenteze informația, nereușind să își explice cum s-a putut întâmpla o asemenea gafă.

Jurnaliști germani amintesc că e foarte posibil ca cei doi români să nici nu știe că au fost folosiți în campania extremei drepte, imaginile celor doi fiind procurate separat, contra cost, din baza de date “iStock” și lipite ulterior.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră