A murit câștigătoarea premiului Oscar pentru interpretarea cântecului ”Flashdance”

27 Noi 2022
A murit câștigătoarea premiului Oscar pentru interpretarea cântecului ”Flashdance”

Irene Cara, cunoscută pentru că a cântat melodiile din titlul filmelor Fame și Flashdance, a murit la vârsta de 63 de ani, anunță The Guardian

Cara a apărut ca personajul principal Coco Hernandez în Fame, care a fost lansat în 1980. A spus povestea elevilor de la Liceul de Arte Spectacolului din New York, ducându-i de la primele audiții până la ultimul an.

În film, ea a fost arătată cântând Fame în timp ce se plimba pe străzile din New York și stătea deasupra unuia dintre celebrele sale taxiuri galbene. Inițial, fusese alesă ca dansatoare, înainte ca rolul lui Hernandez să fie scris pentru ea.

Trei ani mai târziu, ea a co-scris Flashdance... What a Feeling for Flashdance, pentru care a câștigat un Oscar pentru cea mai bună melodie originală și două premii Grammy pentru muzica originală pentru un film și cea mai bună interpretare vocală pop feminină.

Ambele melodii au fost top 10 hituri în Marea Britanie și SUA. Flashdance... What a Feeling, care a fost refolosit în televiziune, film și publicitate, a fost ulterior reînregistrat pentru apariția sa în filmul din 1997 The Full Monty.

Cara a fost nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriță pentru Fame și a câștigat gong-uri de la Asociația Națională pentru Avansarea Oamenilor de Color (NAACP), inclusiv pentru rolul ei în filmul Sister Sister din 1982. Ea și-a început cariera ca actor și cântăreț copil, apărând în show-ul Johnny Carson în anii 1970 și într-un concert tribut adus simbolului jazzului Duke Ellington.

Publicistul ei, Judith Moose, a anunțat vestea într-o declarație publicată pe contul oficial de Twitter al Cara sâmbătă dimineață, spunând că a murit în casa ei din Florida.

Ea a spus: „Aceasta este cea mai proastă parte a a fi publicist. Nu pot să cred că a trebuit să scriu asta, cu atât mai puțin să dau știrea.

„Era un suflet frumos dotat a cărui moștenire va trăi pentru totdeauna prin muzica și filmele ei.”

Cauza morții ei este momentan necunoscută și va fi eliberată când va fi confirmată, a spus Moose. Familia ei a cerut intimitate, iar slujbele funerare și comemorative vor fi planificate la o dată ulterioară.

Moose a adăugat: „Irene a fost o femeie talentată a cărei activitate este iubită de milioane de oameni din întreaga lume. Ea a devenit o icoană pentru iubitorii de muzică a anilor 1980 și a inspirat mulți dintre cei mai influenți cântăreți de astăzi, precum Mariah Carey și Whitney Houston. Cu toții plângem moartea ei, dar îi vom sărbători moștenirea ca un punct luminos în viața noastră.”

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră