A decedat fostul ministru al Apărării, Mircea Dușa

19 Dec 2022
A decedat fostul ministru al Apărării, Mircea Dușa

Fostul ministru al Apărării a decedat în această dimineața la vârsta de 67 de ani. Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Marcel Ciolacu, dar și pe pagina Ministerului Apărării Naționale:

”Ministerul Apărării Naționale anunță cu regret trecerea la cele veșnice a lui Mircea Dușa, ministru al apărării naționale în perioada 22 decembrie 2012 – 17 noiembrie 2015.Transmitem, în numele întregului personal al Armatei României sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, au transmis reprezentanții Ministerului pe pagina de Facebook.

Marcel Ciolacu a trecut în revistă o parte din funcțiile deținute de fostul demnitar: „Am aflat cu mare tristețe vestea dispariției în această dimineață a colegului nostru social-democrat Mircea Dușa.În toate demnitățile publice pe care le-a avut, fie că a fost vorba de ministru al Apărării, de Interne sau pentru Relația cu Parlamentul, prefect sau parlamentar, Mircea Dușa și-a făcut datoria cu onoare și respect pentru interesul public.”

Din anul 2012 a fost ministru de Interne în primul guvern Ponta.

După data de 21 decembrie 2012 a fost ministrul apărării naționale în guvernele Ponta 2, 3 și 4. Pe 4 noiembrie 2015 prim-ministrul demisionar Victor Ponta a propus ca Dușa să preia conducerea interimară a guvernului. Președintele Klaus Iohannis nu a acceptat însă propunerea lui Ponta și l-a desemnat prim-ministru interimar pe ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Fostul premier, Victor Ponta a transmis gândurile sale la primirea veștii decesului rapid: ”A fost un roman si un barbat adevarat, un prieten loial si un om politic valoros. Sunt mandru ca am fost impreuna in Echipa politica si guvernamentala care a facut multe lucruri bune pentru oameni. Dumnezeu sa il odihneasca!”, a transmis acesta pe pagina personală de Facebook.

Din 1990 până în 1996, Mircea Dușa a fost viceprimar al orașului Toplița, iar din 1996 a devenit membru PDSR și primar al orașului Toplița. Din anul 2001 a fost prefect al județului Harghita, iar în anii 2004 și 2008 a fost ales de deputat de Harghita din partea PSD. În 10 decembrie 2019 a demisionat din funcția de prefect al județului Mureș.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră