Ultimul trend funerar: coşciugele ECO (FOTO)

08 Iun 2015
Ultimul trend funerar: coşciugele ECO (FOTO)
Teoretic, toţi sfârşim între patru scânduri. Practic, asamblarea acestor scânduri a devenit, în timp, o operã de artã. Şi o afacere profitabilã, pentru firmele de pumpe funebre. Sicriile rivalizeazã cu mobila de lux, sunt lãcuite, capitonate, au inserţii sau, mai nou, sunt dotate cu aer condiţionat. Şi doar moştenitorii celui condus la groapã ştiu cui îi mai foloseşte briza... „Natural Burial Company”, o firmã din Oregon (SUA) a lansat moda coşciugelor ECO. Confecţionate manual, din hârtie reciclatã, bambus, nuiele de salcie sau iarbã de mare, sicriile costã în jur de 1.500 de dolari americani (5.850 RON)

Sicriul botezat „The European” este preferat de clienţii din Marea Britanie. „Acest sicriu biodegradabil are mânere solide, împletite din nuiele de salcie. Este dotat cu o stambă de bumbac tivitã care, la fel ca un giulgiu, înconjoară corpul și oferă protecţie împotriva scurgerilor. (...) Fiecare sicriu are prevãzute inele, pentru plasarea buchetelor de flori. Aceste sicrie nu au un finisaj aplicat.”

Un astfel de coşciug cântãreşte 50 Ibs (22 kg), rezistã la o greutate de 350 Ibs (158 kg) şi costã 1.595 de dolari ameicani.

Cel mai greu de procurat este coşciugul ARKA, realizat din hârtie de ziar reciclatã şi finisat cu o pastã fabricatã din scoarță de dud, care trebuie comandat cu 6 luni înainte.

Alte stiri din Verde

Ultima oră