PROIECT. Vrei să îţi construieşti o "Casă Verde"? Statul ar putea acoperi până la 80% din costuri

09 Iun 2015 | scris de Istvan Deak
PROIECT. Vrei să îţi construieşti o

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, alături de Ministerul Energiei, va lansa, în următoarea perioadă, o nouă abordare a programului de eficiență energetică 'Casa verde', finanțat de la Fondul pentru Mediu, prin care costurile cu utilitățile ale unei clădiri vor scădea cu 80%, a anunțat, marți, într-un forum de specialitate, Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Ne gândim ce se întâmplă cu eficiența energetică și, de fapt, ce se întâmplă cu banul cetățeanului. Acest proiect verde va urmări ca, fie și atunci când costul unei clădiri este mai mare, utilitățile să fie reduse cu 80%. Noi vrem să lansăm acest proiect la care trebuie să avem și partea de arhitectură (costuri pe metrul pătrat etc)', a spus Gavrilescu.

Pentru început, finanțarea se va face pentru un proiect-pilot de la Fondul de Mediu.

„Vom alege patru zone: la o unitate medicală, cum ar fi un centru de oncologie, apoi pentru o instituție de învățământ, ulterior o instituție care să deservească efectiv Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, fie Agenția Națională de Protecție a Mediului, fie Garda Națională de Mediu, și, nu în ultimul, o locuință pentru tineri', a explicat Gavrilescu, potrivit Agerpres.

'Casa Verde' reprezintă un program de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme ecologice de încălzire.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Verde

Ultima oră