Invenţia americanilor: un singur copac produce 40 de fructe diferite

03 Aug 2015
Invenţia americanilor: un singur copac produce 40 de fructe diferite
“Arborele cu 40 de fructe" este creația lui Van Aken - un singur copac care poate produce 40 de fructe diferite, inclusiv piersici, caise, prune, cireșe și nectarine.

El a folosit un mod special de altoire pentru a crea aceşti copaci. Astfel, ramuri din diferiţi pomi fructiferi ajung să crească pe o varietate de lemn natural, care este ales în aşa fel încât să se potrivească solului din zonă şi climei.

Astfel, arborele special creat va produce şi specii de fructe care, din cauza climei, nu ar fi putut fi cultivate. Van Aken a plantat 16 de astfel de copaci în şapte state din întreaga ţară.

Arborii speciali pot fi găsiţi în Arkansas, Kentucky, Maine, Massachusetts, New Jersey, New York şi Pennsylvania. Niciunul dintre copaci nu conţine acelaşi tipuri de fructe. Fiecare are o combinaţie aparte, potrivit cnn.com.

Ultimul arbore creat de Van Aken va fi plantat în această toamnă pentru copiii care vor vizita Discovery Museum din San Jose. Copacul va fi elementul central al grădinii muzeului, iar directorul îşi propune să îl includă în programul de educație al copiilor.

Alte stiri din Verde

Ultima oră