Vrei să furi o bicicletă? Fă-o cu încredere! În România nu păţeşti nimic.

19 Mai 2015
Vrei să furi o bicicletă? Fă-o cu încredere! În România nu păţeşti nimic.
Romanii se arata tot mai indragostiti de biciclete. Cererea este tot mai mare, preturile nu sunt tocmai mici, astfel ca pe „piata” sunt si destule biciclete pe care vanzatorul le numeste „second hand”, dar care, in realitate, sunt furate. Nu sunt cele mai tari modele, dar in mod clar sunt cele mai ieftine. Asta pentru ca cei care, teoretic, isi asuma niste riscuri atunci cand „sutesc” o bicicleta, in realitate nu patesc nimic.

Caz concret. Lui Razvan Parnac, locuitor al cartierului Berceni, i s-a furat in 2013 bicicleta. O avea „parcata” pe scara blocului in care locuia, asigurata cu un sistem „antifurt”. Pagubitul a facut o sesizare la Sectia de Politie nr. 16. Dupa aproape doi ani, a primit un raspuns epocal din partea organelor statului roman.

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 din Bucuresti a stabilit ca hotul prins, pe numele sau Alexandru Badea, este negustor cinstit in targul de legume si fructe. Practic, bicicleta DHS care facea, potrivit proprietarului, cam 600 de lei, a fost vanduta printre morcovi, ceapa verde si patlagele.

De acest caz s-a ocupat procurorul Nicoleta Rotaru, iar raspunsul adresat pagubitului te face sa ai mai mult curaj atunci cand mergi pe sarma peste o prapastie decat atunci cand te adresezi organelor statului. Parchetul a stabilt sa renunte la urmarirea penala fata de suspectul Alexandru Badea, cercetat pentru furt calificat, pe motiv ca prejudiciul a fost prea mic, iar autorul si-a recunoscut fapta si nici nu avea antecedente penale.

Gata! De acum inainte fiecare cetatean al Romaniei are dreptul sa fure o bicicleta. Rugaminte mare! Aveti toate sansele sa scapati nepedepsiti daca faceti acest lucru in Sectorul 4. In cartierul Berceni este Raiul hotilor de biciclete. Procurorul Nicoleta Rotaru cere doar sa nu aveti cazier si sa nu va aruncati la vreo bicicleta prea scumpa. Ramaneti la ceva de otel! 

Alte stiri din Sport

Ultima oră