Ucraina vrea sa găzduiască Campionatul Mondial de Fotbal din 2030 alături de Portugalia și Spania

05 Oct 2022
Ucraina vrea sa găzduiască Campionatul Mondial de Fotbal din 2030 alături de Portugalia și Spania

Implicarea Ucrainei va crește șansele ca un Campionat Mondial să aibă loc în Europa în 2030, scrie Politico.

Ucraina se va alătura Spaniei și Portugaliei în încercarea lor de a găzdui Cupa Mondială de fotbal din 2030, a informat The Times luni seara.

Dacă oferta comună va avea succes, țara devastată de război ar găzdui una dintre cele opt grupe din turneu. Planul a fost susținut de președintele Ucrainei Volodimir Zelenskyi și de guvernele Spaniei și Portugaliei, se arată în raport.

Noul parteneriat este de așteptat să fie anunțat de șefii de fotbal spanioli și portughezi în timpul unei conferințe de presă la sediul european al UEFA, miercuri, potrivit Times.

În candidatura lor la Cupa Mondială din 2030, Spania și Portugalia concurează în principal împotriva Arabiei Saudite, care se așteaptă să prezinte o ofertă comună cu Egiptul și Grecia. Implicarea Ucrainei în candidatură ar putea crește probabilitatea unei Cupe Mondiale Europene, având în vedere sprijinul puternic pentru națiunea devastată de război.

Cupa Mondială de anul acesta va începe pe 20 noiembrie în Qatar, în timp ce ediția din 2026 se va disputa în SUA, Canada și Mexic.

Alte stiri din Sport

Ultima oră