Florin Talpan: Nu semnați cu Steaua! Echipa lui Becali va fi retrogradată

15 Ian 2017
Florin Talpan: Nu semnați cu Steaua! Echipa lui Becali va fi retrogradată

Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei, va solicita luni Federației Române de Fotbal și Ligii Profesioniste de Fotbal să elimine din campionat echipa deținută de Gigi Becali, iar echipa CSA să fie primită în competiție în locul FCSB.

"Luni voi notifica FRF și LPF să pună în aplicare hotărârea Curții de Apel, care a stabilit că echipa lui Becali nu e Steaua!", a anunțat Talpan, în gsp.ro.

Talpan este de părere că Registrul Comerțului, instituția care trebuie să modifice numele societății pe care o deține Becali, nu trebuie să aștepte redactarea motivării deciziei judecătorești pentru a întreprinde această acțiune.

"Nu era cazul să aștepte, decizia Curții de Apel putea fi pusă în aplicare imediat, din momentul în care a fost anunțată de instanță. Dar nu e nicio problemă, până pe 21 ianuarie ar trebui să apară și motivarea, deci mai e un pic și ONRC va fi obligat să execute! Am luat certificatul de grefă și le cer Federației și Ligii să elimine din competiție echipa lui Becali!", spune juristul Clubului Sportiv al Armatei.

Talpan este de părere că echipa lui Gigi Becali ar trebui retrogradată din Liga I, locul său urmând să fie luat de recent formata echipă a CSA.

"Becali a preluat fraudulos clubul în 2003, printr-un act pe care l-a semnat, din partea AFC, Teia Sponte! Nici Viorel Păunescu n-a semnat! A căpătat lotul de jucători, a folosit numele echipei fără să fi avut dreptul. Acum e cazul să predea tot ce a luat atunci, inclusiv locul din Liga 1. De ce să pornim noi din Liga a patra sau a cincea? Nu e de ajuns că Becali a beneficiat fără drept de participarea în prima ligă atâția ani? S-o ia el acum de la zero, din eșaloanele inferioare!".

Florin Talpan este convins de temeinicia argumentelor sale și că Federația, Liga și Registrul Comerțului nu au de ales.

"Au mai tras de timp până acum, dar decizia unei instanțe trebuie aplicată. Eu mă mir când citesc știri pe site-uri sau văd la TV că Becali l-a transferat pe X și-l mai dorește pe Y! Cum mai face el transferuri și pentru ce? Chiar nu-i spune nimeni că s-a terminat? Federația și Liga nu-i zic că nu mai poate continua în prima ligă? Pentru ce achiziționează acei jucători? Fotbaliștii nu sunt și ei informați că semnează cu o societate pe cale să-și piardă locul din prima ligă și dreptul de participare în cupele europene?", spune el.

Talpan susține că nimeni din cadrul Armatei nu a semnat actele de transfer ale mărcii Steaua către societatea pe care a fondat-o Becali în 2003. Teia Sponte, prieten foarte bun al lui Gigi, ar fi iscălit documentul ca reprezentant al Asociației Fotbal Club Steaua, entitatea nonprofit al cărei continuator a fost Becali.

Gigi Becali, patronul FCSB a comentat la sport.ro acuzele pe care i le aduc Pițurcă, Tudorel Stoica și CSA: "Am renunțat la 9 milioane de dolari ca să primesc clubul, atât aveam de recuperat. Dacă nu aș fi luat-o eu, Steaua s-ar fi desființat, că ei acumulaseră datorii uriașe. Pițurcă a fost antrenor aici, a luat o grămadă de bani și acum s-a trezit să spună că nu mai e Steaua!".

Alte stiri din Sport

Ultima oră