Sportivii ruși și belarusi vor rămâne „excluși” de la competițiile internaționale de atletism

24 Mar 2023
Sportivii ruși și belarusi vor rămâne „excluși” de la competițiile internaționale de atletism

Cu un an înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, sportivii ruși și belarusi rămân excluși, scrie Le Monde

Sportivii ruși și belarusi vor rămâne „excluși” de la competițiile internaționale de atletism pentru „viitorul apropiat” din cauza invaziei ruse a Ucrainei, a anunțat președintele World Athletics Sebastian Coe cu un an si jumătate înaintea Olimpiadei de la Paris.

Poziția sportului olimpic numărul unu era așteptată în mod deosebit, întrucât dezbaterea se întinde asupra reintegrării sportivilor ruși și belarusi în sportul mondial.

După ce „recomandase” în februarie 2022 excluderea lor din competițiile internaționale, Comitetul Olimpic Internațional (CIO) și-a arătat la începutul anului dorința „de a explora modalități” de a readuce sportivii ruși și belarusi în rândul sportului mondial, eventual sub un steag neutru, cu condiția ca „să nu sprijine activ războiul din Ucraina” .

Pe un alt aspect, Consiliul Federației Internaționale a decis restabilirea Federației Ruse de Atletism, care fusese suspendată în urma unui amplu scandal de dopaj de mai bine de șapte ani. Această decizie nu schimbă nimic în ceea ce privește participarea imediată a sportivilor ruși la competiții.

Alte stiri din Sport

Ultima oră