Americanilor le e frică de bătaie. N-au curaj să o înjure pe Serena

30 Ian 2016 | scris de Sorin Anghel
Americanilor le e frică de bătaie. N-au curaj să o înjure pe Serena

Sportiva din Germania se afla pe locul 6 în ierarhia mondială înaintea turneului de la Melbourne, dar începând de luni va ajunge pe locul al doilea, acolo unde s-a aflat până acum Simona Halep. Jucătoarea de tenis din ţara noastră, eliminată încă din primul tur al competiţiei, va coborî pe 3.

În finală de la Australian Open, Angeline Kerber s-a impus în trei seturi (6-4, 3-6, 6-4), reuşind astfel să câştige primul său turneu de Grand Slam din carieră. Precedenta nemţoaică ce a triumfat la Melbourne este marea Steffi Graf. Se întâmpla în 1999. “În această zi mi s-a îndeplinit visul. Am muncit toată viaţă pentru asta. Sunt campioană de Grand Slam şi asta sună nebuneşte. Mulţumesc echipei mele, care a făcut o muncă extraodinară. Mulţumesc şi familiei şi tutoror fanilor. Au fost cele mai bune săptămâni din cariera mea. Ne vedem anul viitor”, a spus Kerber imediat după încheierea partidei.


În România, de s-ar fi întâmplat ca Simona Halep să piardă în faţa unei sportive mai slab clasate şi chiar în ultimul act al turneului, am fi avut parte de o avalanşă de editoriale scrise cu acid sulfuric, un sobor de analişti tv încruntaţi ca şi cum ar fi început războiul și-ar fi dat cu părerea, iar pe Facebook, unde fiecare vorbeşte despre orice pentru că nu se pricepe la nimic, ar fi curs râuri de postări şi comentarii din partea unora care nu cunosc diferenţa dintre zgură şi iarbă.


Serena Williams, care va rămâne în continuare pe primul loc în clasamentul WTA, nu face o tragedie din faptul că a pierdut finala de la Australian Open. “Toată lumea se aşteaptă ca eu să câştig fiecare meci în parte, în fiecare zi. Oricât de mult mi-ar plăcea să fiu un robot, nu sunt. Încerc. Dar, să ştiţi, fac tot ce pot. Încerc să câştig fiecare meci pe care îl joc, fiecare punct, dar, realist vorbind, nu pot să o fac. Poate există altcineva care o poate face, dar eu nu pot", a spus americancă. Peste ocean, sportiva rămâne la fel de apreciată.


În ciuda faptului că a pierdut titlul de la Australian Open în faţa unei sportive mai slab cotate, Serena Williams nu doar că şi-a păstrat poziţia fruntaşă din clasamentul WTA, dar este considerată pe mai departe şi principala favorită la turneele ce vor avea loc în acest an. La noi, Simonei Halep doar parastas nu i s-a făcut după ce a fost eliminată din primul tur al Australian Open.

Alte stiri din Sport

Ultima oră