România, locul trei la Campionatul Mondial de handbal din Danemarca. Fetele au învins lejer Polonia

20 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
România, locul trei la Campionatul Mondial de handbal din Danemarca. Fetele au învins lejer Polonia

Naționala feminină de handbal a României a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca după ce a învins Polonia cu scorul de 31-22 (15-8), în finala mică a competiției. România a făcut un meci perfect și nu a lăsat adversarei nicio șansă, lăsând în urmă un mic regret că fost atât de aproape de o calificare în finală. Finala se va juca între Norvegia, campioana olimpică și europeană en titre, și Olanda (18,15, ora României).

România a ocupat locul 10 la ediția precedentă a Campionatului Mondial, în 2013, în Serbia, România, singura echipă care a participat la toate edițiile Campionatului Mondial, începând cu 1957, mai avea în palmares o medalie de aur (1962) și două de argint (1973, 2005), pe lângă cele două titluri mondiale în aer liber (1956, 1960).

Golghetera competiției a fost Cristina Neagu, cu 63 de goluri. Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a partidei.

Polonia: Weronika Gawlik (6 intervenții), Anna Wysokinska (2 intervenții) — Monika Kobylinska (3 goluri), Monika Stachowska, Iwona Niedzwiedz (2), Joanna Gadzina (1), Agnieszka Kocela, Karolina Kudlacz-Gloc (4), Klaudia Pielesz, Aleksandra Zych (1), Aneta Labuda, Karolina Zalewska (2), Hanna Sadej (2), Malgorzata Stasiak, Patrycja Kulwinska (1), Kinga Achruk (6). Selecționer: Kim Rasmussen.

România: Paula Ungureanu (8 intervenții), Ionica Munteanu (3 intervenții) — Gabriella Szucs (1), Crina Pintea, Adriana Nechita (2), Cristina Neagu (10), Aurelia Brădeanu, Gabriela Perianu (1), Luciana Marin (1), Valentina Ardean-Elisei (3), Oana Manea (4), Ana Maria Tănăsie (1), Melinda Geiger (3), Eliza Buceschi (2), Patricia Vizitiu (3), Laura Chiper. Selecționer: Tomas Ryde.

Alte stiri din Sport

Ultima oră