Roland Garros 2017. Nici acum, Simona? Mergem mai departe!

10 Iun 2017
Roland Garros 2017. Nici acum, Simona? Mergem mai departe!

Simona Halep nu a reușit... Noi nu am reușit, nici de data aceasta să câștigăm turneul Roland Garros.

Pentru că am fost timorați de perspectiva victoriei. N-am riscat nimic, și hazardul s-a întrupat în mâna dreaptă a lui Ostapenko, câștigător.

Simona a abordat partida cu încrederea celui cu mai multă experiență, i-a lipsit nebunia celui care încearcă. fără minte, fără consecințe, doar cu pasiune. Exact, SImonei i-a lipsit ceea ce i-am reproșat în multe alte confruntări - empatia, rezonanța sentimentelor la ceea ce se întâmpla pe teren, care ar fi adus momentul în care nu i-ar mai fi păsat de nimic.

Asta e, mergem mai departe. Wimbledon, here we come!

________________________

Nu-i așa că v-ar tremura picioarele, gândind că intrați în arenă? Cum mama naibii sa te relaxezi, să fii calm, rațional... Cum să fii așa cum ar trebui să fie Simona acum?

Nu-i un capăt de țară, dacă pierzi, ești sportiv, ai învățat să te ridici și mergi mai departe, dar te simți apăsat, performanța e atât de aproape, și milioane de români se întrupează în fiecare celulă din corpul tău. Sunt acolo, în special când e vorba de loviturile câștigătoare, îi simți fremătând, vor să guste victoria, succes care pe mulți i-ar scoate din cenușiul unei vieți anoste. Sunt cu tine și ai tăi, trebuie să ai grijă de ei, așa că, astăzi, SIMONA, FII ÎNVINGĂTOARE!!

Hai Simona!

_____________________

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, vorbește despre calitățile și defectele celor două adversare. Francezul subliniază 3 aspecte esențiale care vor conta în acest meci.

1. Debutul meciului pentru Ostapenko
"Începutul meciului este foarte important. Dacă Ostapenko va începe moale, Halep se va relaxa și va fi mai ofensivă din punct de vedere mental. Dacă letona începe în forță, reușind numai lovituri câștigătoare, atunci ea își va pune amprenta asupra acestui meci și o va trimite pe adversara sa într-o stare de crispare. Halep riscă atunci să facă multe greșeli neforțate ceea ce nu dă o stare de spirit bună pentru a câștiga un turneu de Mare Șlem";

2. Agresivitatea lui Halep
"Pentru a câștiga un turneu de Mare Șlem trebuie să fii decis și să-ți iei propria soartă în mâini.. Halep joacă un tenis procentaj  cu o acoperirea a liniei de fund a terenului excepțională și un joc în care ea construiește foarte bine schimburile. În aceasta finală nu va putea face acest lucru pentru că adversara nu o va lăsa. Dar atunci când are brațul relaxat ea poate să lovească lung și o poate jena foarte mult pe Ostapenko, mai ales pe dreapta pentru că acolo letona ia minge de multe ori din spate, trebuie să lovească în lung de linie și să utilizeze scurtele";

3. Serviciul celor două
"Se vor agresa reciproc. Halep va trebuie să servească agresiv și eu cred că va ataca cel de-al doilea serviciu al letonei, care oferă mingi foarte, foarte lente. Are tot interesul pentru că altfel va fi complet dominată de adversara sa".

Alte stiri din Sport

Ultima oră