Pistolero a "ucis" Turul Italiei

24 Mai 2015
Pistolero a
Contador este cel mai complet rutier din lume. Se descurca senzational pe catarari, chiar si atunci cand trebuie sa se lupte de unul singur cu o armata de adversari, dar pedaleaza senzational si la contratimp. Nu se baga in fata la etapele clasice, care se incheie cu sprinturi la care oameni precum Kittel, Cavendish or Sagan se lupta umar la umar pentru victorie. Nici nu are o problema cu asta din moment ce nici un mare tur nu se castiga la photo-finish, ci pe catararile cele mai dure.

Astazi, in etapa a 15-a din Il Giro, intinsa pe 165 de kilometri, de la Marostica pana la Madonna di Campiglio, s-a impus bascul Mikel Landa, de la Astana. Contador a venit pe trei, cu doua secunde intarziere, dar inaintea urmaritorului sau, Fabio Aru. In aceste conditii, distanta dintre primii doi oameni din Turul Italiei s-a marit si este greu de crezut ca la Milano, acolo unde este programat finish-ul, rutierul de la Tinkoff nu va ajunge imbracat in roz.

Inaintea finalul din celebra statiune Madonna di Campiglio, rutierii au avut parte de o catarare intinsa pe 15 kilometri, acolo unde Contador a raspuns excelent fiecarui atac venit din partea fostei sale echipe, Astana, acolo unde este inregimentat rivalul sau din Il Giro, Fabio Aru. Sigur, termenul de rival dintre cei doi este un pic fortat. Contador este o vedeta a ciclismului mondial, in vreme ce Aru se afla la inceput de cariera.

Alberto Contador are in acest an un obiectiv istoric. Spaniolul isi doreste ca dupa Turul Italiei sa castige in acelasi an si Turul Frantei. O asemenea “dubla” este deosebit de greu de realizat. Ultimul care a reusit asta a fost, in 1998, Marco Pantani, dar se spune ca celui ce realizeaza o asemenea performanta i se scrie cu litere de aur numele in cartea de istorie a ciclismului.

Maine va fi zi de pauza in Il Giro. Caravana se va pune din nou in miscare marti, cand este programata o etapa de munte, intinsa pe 174 de kilometri, de la Pinzolo pana la Aprica. Va fi ultima incercare a lui Fabio Aru de a ajunge in nou in posesia tricoului roz, dar dupa cum s-a miscat Alberto Contador astazi este greu de crezut ca se va putea intampla vreo minune. In acest moment, cel supranumit Pistolero are un avans de doua minute si 35 de secunde fata de Fabio Aru.

Cei doi rutieri romani prezenti in Turul Italiei nu sunt cataratori, motiv pentru care astazi au trecut linia de sosire in a doua jumatate a plutonului. Eduard Grosu a venit pe 118, cu o intarziere de 31 de minute si 38 de secunde. Serghei Tvectov a fost cronometrat cu acelasi timp, dar I s-a atribuit locul 148.

Alte stiri din Sport

Ultima oră