Patru romani au alergat prin Sahara, la cel mai dur maraton din lume, pentru Inima Copiilor

14 Apr 2015
Patru romani au alergat prin Sahara, la cel mai dur maraton din lume, pentru Inima Copiilor
Paul Dicu a incheiat cu bine a cincea editie a Marathon des Sables la care a participat intre 5 si 11 aprilie in Sahara marocana. Atletul roman a alergat si in acest an cei 250 de kilometri ai ultramaratonului pentru a strange fonduri pentru copiii bolnavi de inima de care se ocupa Asociatia Inima Copiilor.

Au incheiat cu bine cursa si ceilalti trei romani – Marian Vasile, Cristian Craita si Andrei Gligor - care au avut curajul de a infrunta in acest an dogoarea desertului si traseul de cosmar al Maratonului Nisipurilor.

Paul Dicu a incheiat pentru a cincea oara aceasta competitie, socotita drept cea mai dificila cursa de anduranta din lume, care si-a purtat participantii, pe parcursul a 6 zile, peste 249.4 de kilometri de dune, creste muntoase, ueduri si grohotisuri in desertul marocan.

Cea mai lunga etapa a ultramaratonului, "etapa mitica", cum este ea numita, a strabatut anul acesta impresionanta distanta de 92 km, concurentii avand la dispozitie doua zile si o noapte pentru a ajunge la sosire. A fost cea mai lunga etapa din istoria de 30 de ani a cursei si a fost o incercare dura pentru toti alergatorii.

"Am terminat! A fost urat, a fost frumos... Am medalia, deci a fost frumos! Stiu ca au alergat multi oameni odata cu mine, le multumesc, i-am simtit, ei m-au impins inainte!", a spus Paul Dicu imediat dupa terminarea cursei.

Efortul lui Paul Dicu a fost dublat, cu energie si entuziasm, de 1.454 de oameni care au alergat "in pas cu Paul". Chiar in timp ce el alerga in Sahara, in parcuri, pe strazi, in sali de sport, alergatori amatori din toata lumea au alergat in pas cu el, reusind sa adune cu pasii lor, kilometru dupa kilometru,
un total de aproape 23.000 km care vor fi rasplatiti de NN Romania cu o donatie de 20.000 Euro pentru Inima Copiilor. La fel ca in ultimii ani, compania este alaturi de Paul Dicu si copiii cu probleme cardiace.

Alte stiri din Sport

Ultima oră