O alta explicatie. Cum a castigat Barcelona cu 18 la 142 in fata Realului

23 Noi 2015 | scris de Gheorghe Voicu
O alta explicatie. Cum a castigat Barcelona cu 18 la 142 in fata Realului

Una dintre explicatiile acestui dezastru pentru madrileni  este ca la mijloc catalanii au fost imbatabili. Linia Iniesta -Busquets-Rakitic-Sergi Robero a controlat jocul si nu a permis Realului sa construiasca cu adevarat faze care sa puna in pericol Barcelona. E adevarat au fost doua sau trei atacuri cu sanse de gol dar Claudio Bravo a fost imperial.

 

Dar centrul de comanda al Barcelonei a fost la mijloc si aici s-a decis soarta jocului. Interesant este cat au costat jucatorii celor doua linii mediane, comparatie care spune mult despre filosofia de competitie fotbalistica a celor doua cluburi. La Real, Modric a costat 32 de milioane de euro iar Kroos ceva mai putin, doar 30 de milioane de euro. In schimb, columbianul James, al treilea mijlocas, a costat 80 de milioane de euro. In total, Realul a cheltuit 142 de milioane de euro pentru o linie de mijloc care,in meciul cu Barcelona, a fost lamentabila.

 

La Barcelona lucrurile au fost mai simple.Enrique a jucat cu o linie de patru jucatori din care numai unul, Rakitic, a fost cumparat de la Sevilla cu 18 miliooane de euro. Ceilalti, Iniesta, Sergi Roberto si Busquets provin din scoala de fotbal a Barcelonei, si arata ca filosofia catalana-mai putine transferuri scumpe si mai multi bani investiti in pregatirea fotbalistilor de la varste fragede- este o solutie castigatoare. Inutil sa mai spunem ca scoala de fotbal a Realului este practic inexistenta, mai ales de cand a venit la conducere Perez, afacerist concentrat mai mult pe marketing si scos bani din activitati adiacente fotbalului. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră