Nedreptate pentru Halep.Romanca nu a fost inclusa in sondajul WTA

20 Noi 2015 | scris de Gheorghe Voicu
Nedreptate pentru Halep.Romanca nu a fost inclusa in sondajul WTA

 

Pe lista apar Serena Williams, Garbine Muguruza, Agnieszka Radwanska, si Flavia Penneta.

 

In viziunea Asociatiei, aceste jucatoare au dominat  anul  competitional recent imcheiat. Serena a castigat trei titluri de Grand Slam, Muguruza a jucat finala la Wimbledon, Radwanska este laureata a Turneului Campioanelor iar Penneta a invins la US Open.

 

Pasionatii de tenis pot vota pe site-ul WTA pana pe 6 decembrie. Romanca Halep a castigat in acest an trei turnee, a jucat doua finale si s-a clasat pe locul doi in clasamentul WTA, performanta,totusi, remarcabila.

 

Mai trebuie precizat ca in acest an Simona Halep a inregistrat 49 de victorii si numai 17 infrangeri.Si totusi,romanca nu a fost selectata pentru acest sondaj iar organizatorii au optat doar pentru jucatoarele care au obtinut performante in turneele de calibru.Si totusi, Halep este peste Muguruza care in acest sezon a castigat doar un turneu, la Beijing, a jucat doua finale(Wimbledon si Wuhan) si a obtinut 41 de victorii inregistrand 19 infrangeri. In clasamentul WTA jucatoarea din Spania a ocupat locul trei, cu mult sub punctajul Simonei. De aceea e greu de inteles decizia Asociatiei de a nu o include pe romanca in acest sondaj.

Alte stiri din Sport

Ultima oră