Neconvocat pentru turneul din SUA, Wayne Rooney pleacă de la Man United

05 Iul 2017 | scris de Alex Revenco
Neconvocat pentru turneul din SUA, Wayne Rooney pleacă de la Man United Galerie foto (2)

La începutul acestui an, atacantul lui Manchester United a intrat definitiv în istoria clubului,  prin golul marcat în ultimele momente ale meciului de la Stoke.

Cu acea reuşită, din lovitură liberă, Rooney a stabilit un nou record de goluri înscrise de un jucător al „diavolilor roşii”, 250, cu unul mai mult decît Sir Bobby Charlton. Paradoxal, din acel moment, antrenorul Jose Mourinho a început să-l ţină pe bancă, căpitanul echipei având din ce în ce mai puţine minute jucate.

Deşi presa îl tot vedea plecat în China sau America, Wayne a spus clar că vrea să joace în continuare la Man United şi să-i demonstreze lui Mourinho că, la 31 de ani, poate fi de folos clubului. După ce a declarat că “e fericit pentru că Rooney nu pleacă”, portughezul ...l-a lăsat înafara lotului echipei ce va susţine în acestă lună un turneu de pregătire în SUA (unde va juca cu City, Real şi Barca, printre altele).

Realizând că nu mai e dorit de Mourinho, Wayne Rooney a decis să se întoarcă la Everton, echipa la care a jucat până în anul 2004. Acolo, el şi-a făcut junioratul şi a debutat la profesionişti. În 2004, gruparea de pe Goodison Park a primit 37 de milioane de euro pentru atacantul de 18 ani (care îşi făcuse deja debutul la prima reprezentativă a Angliei), dorit de Sir Alex Ferguson.

Când a doborât recordul lui Bobby Charlton, Alex Ferguson, cel mai mare antrenor din istoria Man United, a declarat: „Sînt extrem de fericit pentru Wayne. Merita o asemenea satisfacţie. Mă bucur că astfel s-a adeverit că am avut dreptate cînd am văzut în el un jucător care va intra în cartea clubului. Şi, ţineţi minte, veţi vedea că va mai marca încă multe goluri”.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră