Când Ronaldo nu-i acasă...Real se blochează în faţa echipelor în galben

28 Sep 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Când Ronaldo nu-i acasă...Real se blochează în faţa echipelor în galben

Real a făcut 2-2 cu Borussia Dortmund, al treilea egal într-o singură săptămână şi echipa nu arată o formă prea grozavă.

Spaniolii au condus de două ori dar cei de la Dortmund au revenit de fiecare dată-ca să nu mai vorbim de lungile perioade din meci în care Real s-a apărat fară a reuşi să pună în pericol poarta adversă. Hotărât lucru, echipele care joacă în galben par sa pună probleme mari starurilor din Madrid.Cheia jocului echipei lui Yidane este Ronaldo, care aseară nu a făcut un joc mare dar a dat un gol şi a dat o pasă decisivă la al doilea gol. Totuşi, nu a mai fost acea prezenţă periculoasă care să dea peste cap echipa adversă, a mai şi gafat totul culminând cu o ratare monumentală-şut peste poartă-din cîţiva metri.

Ce-i drept, portughezul a arătat determinare dar ,pe de altă parte,sunt tot mai multe semne că vârsta începe să-şi spună cuvântul. Fără Ronaldo, atacul Realului pare fără orizont şi probail ca Zidane este primul care-şi dă seama că tactica de joc a echipei nu mai trebuie gândită în jurul starului portughez.

Paradoxal, câştigătorul Balonului de Aur începe să devină o frână în jocul echipei.

Dacă la Barcelona, jocul de atac are mai multe variante -nu numai Messi ci şi Neymar şi Suarez,schemă în care argentinianul este primul care oferă şanse de gol coechipierilor-la Real egoismul portughezului îi obligă pe ceilalţi să joace în primul rînd pentru el. De aici şi blocajul echipei iar Yidane dă semne că ia în calcul şi varianta “fară Ronaldo”.

Pînă atunci, fără Ronaldo în dispoziţie de joc, Real joacă poticnit,fără orizont.

Alte stiri din Sport

Ultima oră