Ionel Ganea, EXCLUSIV. Mizează pe Tg. Mureş, îi e teamă că Rapid se va desfiinţa şi îl atacă dur pe Mircea Rednic

21 Mai 2015
Ionel Ganea, EXCLUSIV. Mizează pe Tg. Mureş, îi e teamă că Rapid se va desfiinţa şi îl atacă dur pe Mircea Rednic
Fostul international Ionel Ganea a inceput sezonul pe prima scena a fotbalului romanesc ca antrenor la Rapid Bucuresti si il incheie in Liga a 3-a, la Dunarea Calarasi. Cele doua formatii s-ar putea intalni din toamna la matineu. Giulestenii au sanse minime sa scape de retrogradare, in vreme ce calarasenii sunt aproape de o promovare pe care au asteptat-o timp de 20 de ani.

Domnule Ganea, ce parere aveti de faptul ca Rapid va ajunge din nou in Liga a 2-a?
Ionel Ganea: Rapidul are parte de o retrogradare pe care nu o merita. Daca aveam rabdare atunci cand am fost acolo sa mai raman pana in iarna, cred ca echipa mai acumula puncte si alta ar fi fost situatia. A fost si mana lui Dumnezeu. Nu poti sa minti toata ziua. Mie imi este frica insa ca Rapidul sa nu se desfiinteze daca va retrograda.

Dintre ASA Tg. Mures si Steaua, pe cine vedeti favorita la castigarea titlului de campioana?
Eu cred ca Muresul e peste Steaua. Amandoua au program greu. Astra o poate incurca pe ASA Tg. Mures, dar si Steaua va avea meci greu la Iasi, care este o echipa foarte buna, cu evolutii extraordinare in retur. Ca joc si constanta in evolutii, ASA Tg. Mures s-a dovedit mai buna. Sunt mai uniti, se vede si in teren, au fost mereu concentrati. Asta a contat mult.

Dinamo promite multe pentru sezonul urmator. L-au adus pe Dinu Gheorghe ca presedinte si pe Mircea Rednic ca antrenor. Credeti ca va renaste aceasta echipa?
Nu stiu ce sa zic. Nu cred ca pot face investitii cand sunt in insolventa. Cred ca fac totul doar pentru reclama. Trebuie sa-si achite datoriile prima oara. Rednic nu stie sa motiveze jucatorii decat cu bani. Dinu Gheorghe poate fi sansa lor, mai are anumite conexiuni, se mai pricepe si la pariuri. Rednic, daca era antrenor foarte bun, ramanea cu Petrolul in lupta pentru titlu chiar daca erau probleme cu banii. Sau trebuia sa ramana in Belgia. Cand era acolo spunea ca nu se va mai intoarce in Romania niciodata. El tot timpul a amenintat ca pleaca, zece ani a tot spus asta, iar acum nu-l mai vrea nimeni.

Gloria Bistrita, echipa pentru care ati evoluat in urma cu multi ani, se afla intr-o situatie critica.
Imi pare rau. Cat timp a fost Lordul acolo nu au fost nici un fel de probleme. Multi se laudau cu ce vor sa faca, dar pana la urma s-a ajuns in situatia asta.

Microbistii il percep pe Ganea drept un jucator dur. Cum e Ganea ca antrenor?
Acum nu mai are rost sa discutam despre cum era jucatorul Ganea, poate doar despre ceea ce a facut Ganea in fotbalul romanesc, despre performantele sale. Dar eu acum sunt antrenorul Ganea si ca antrenor nu am avut nici un fel de incident. Sunt mentor si psiholog si lucrul acesta s-a vazut la Dunarea Calarasi, echipa pe care o antrenez acum.

Sunteti foarte aproape de o promovare istorica pentru Calarasi. Dupa 20 de ani, Dunarea se poate intoarce in Liga a 2-a.
Nu putem spune ca suntem promovati pana cand nu se termina campionatul. Nici Juventus nu doarme. Meciul cu Snagov va fi mai greu decat ar crede unii, dar noi suntem pregatiti sa castigam.

Cum ati gasit echipa de la Calarasi in momentul in care ati preluat-o?
Am fost adus intr-un moment greu din punct de vedere psihic. Pot sa spun ca nici din punct de vedere fizic jucatorii nu erau tocmai bine pusi la punct. La meciul cu Metaloglobus au jucat doar in primele 30 de minute, pana cand au dat gol, dupa care nu au mai fost in stare de nimic. Apoi, a mai fost un moment dificil si dupa ce Viitorul Axintele s-a retras din campionat si am pierdut locul intai in clasament. Toti jucatorii erau abatuti atunci. Dumnezeu insa a facut dreptate si am trecut din nou pe primul loc. Dumnezeu e sus mereu si repara greselile celor de pe pamant. Avem o situatie foarte buna in clasament, iar pentru acest lucru cred ca trebuie sa-i multumim si vechiului antrenor.

Ati vorbit cu Ion Rauta dupa ce ati venit la Dunarea pentru a afla mai multe detalii despre echipa?
Eu am vrut sa ramana si Rauta, dar el nu a vrut.

Daca echipa va promova in Liga a 2-a, veti ramane la Calarasi?
Da, imi doresc sa raman aici. E un lucru bun si pentru mine, ca antrenor, sa am continuitate. Nu ma intereseaza banii, imi doresc sa cresc ca tehnician. Va fi de lucru aici. Vom aduce 2-3 jucatori de valoare, dar trebuie sa aducem si jucatori tineri, juniori, pentru ca ne obliga regulamentul.

Este vreun jucator din fotbalul actual care se aseamana cu Ionel Ganea?
Suarez, de la Barcelona, e pe stilul meu. E agresiv, are forta si viteza. Imi place foarte mult. E greu sa spun insa ca exista la Calarasi un jucator cu calitatile pe care le-am avut eu. Pe mine ma bucura cel mai mult ca suntem cu echipa in situatia de a nu mai depinde de nimeni. Important este ca ne dorim foarte mult sa promovam, ca oamenii de aici fac tot ce este posibil pentru indeplinirea acestui obiectiv. M-as bucura daca ar exista in Romania mai multe echipe care sa acorde atentie cresterii fotbalistilor. Avem o problema la nivel national legata de educatia celor care joaca fotbal, de atitudinea lor.  

Alte stiri din Sport

Ultima oră