Gâlcă a intrat în istoria clubului, dar pe nimeni de la Steaua nu interesează asta

01 Iun 2015
Gâlcă a intrat în istoria clubului, dar pe nimeni de la Steaua nu interesează asta
In fotbalul romanesc totul se petrece pe dos. Constantin Galca a castigat toate trofeele interne cu Steaua in acest sezon, dar in ciuda acestor performante de necontestat va fi nevoit sa se desparta de clubul lui Gigi Becali. Nu e dorinta tehnicianului, ci a patronului. Aseara, stelistii au castigat intr-o maniera categorical, 3-0 cu Universitatea Cluj-Napoca, finala Cupei Romaniei – Timisoreana si au incheiat un sezon cum nu s-a mai vazut vreodata de cand Gigi Becali este in fruntarea gruparii “ros-albastre”.

"Sunt foarte bucuros pentru acest al treilea trofeu, era foarte important pentru noi, pentru că astăzi am intrat în istoria clubului. Mă bucur enorm că am atins aceste obiective şi că i-am adus pe suporteri alături de echipă. Cu ei, Steaua are viitor şi îi va fi mult mai uşor. Au fost în aceste zile emoţii pe care nu le-am mai trăit. Bucuria cred că s-a văzut la noi toţi şi la sfârşit. Vom sărbători în continuare pentru că merităm", a declarat Gâlcă la finalul meciului de ieri, de pe Arena Nationala.

Tehnicianul a vorbit si despre viitorul sau si a recunoscut ca nu ar fi acceptat sa lucreze cu Mirel Radoi, viitorul antrenor al Stelei. "Dacă aveam ceva, spuneam. Nu ascund nimic. Vom vedea ce va fi, totul depinde de ce proiect are clubul respectiv, dacă avem aceleaşi idei. Cu Getafe nu e nimic. Dacă o să fie ceva, o să aflaţi. Oricum e foarte greu să intri în circuitul antrenorilor din Spania. Eu îi urez success lui Mirel Radoi, sper ca suporterii să fie aproape de echipă, pentru că are nevoie. Rădoi a acumulat experienţă ca jucător şi asta e foarte important pentru un antrenor. A jucat la un nivel foarte bun, iar treptat cei din jurul lui îl vor ajuta. Sper să-şi atingă obiectivele pe care şi le-a propus el şi clubul".

Indepartarea lui Galca de la Steaua este anormala. Mai mult decat atat, Gigi Becali s-a purtat din nou grobian cu tehnicianul care a pregatit echipa intr-un sezon perfect pe plan intern. "Nu-mi pare rău de Gâlcă, de ce să-mi pară rău? La fotbal nu este cu părutul rău. E vorba de contract. Când expiră contractul, salutare. Îi dau cât scrie şi La revedere. Eu sunt corect, dau banii. Îi fac o mulţumire publică lui Costel, pentru cele trei trofee. Ce vreau eu să fac la Steaua trebuie altceva, trebuie disciplină de fier, asta va face Mirel Rădoi. Cu Gâlcă zic că ne-am ajutat reciproc. Dacă nu aveam încredere în Mirel Rădoi, nu-l luam. Vor veni şase-şapte jucători, dar nu ştiu exact cine, pentru că dacă se vor cere bani mulţi pe ei, nu o să-i dau", a declarat Becali.

Latifundiarul din Pipera vrea disciplina de fier. Foarte bine! Dar asta a existat si in perioada lui Galca. Finantatorul Stelei sta prost cu memoria daca nu isi mai aminteste faptul ca ultimele derapaje de ordin disciplinar ale jucatorilor nu au fost in mandatul lui Galca. Atunci cand Nikolic iesea pe sapte carari din Centrul Vechi al Capitalei nu Galca se afla pe banca tehnica. Galca n-a fost antrenor la Steaua nici atunci cand Iancu a fugit din cantonamentul echipei nationale de tineret.

Gigi Becali trebuie sa tina cont de faptul ca in absenta sa clubul a functionat perfect. Nu era nevoie de o schimbare. Mai mult decat atat, Steaua n-a avut niciodata rezultate bune in istoria sa recenta atunci cand pe banca tehnica s-au aflat fosti jucatori de legenda. Marius Lacatus si Gheorghe Hagi n-au reusit mare lucru ca antrenori la clubul lui Gigi Becali, iar situatia s-ar putea repeta si in cazul lui Mirel Radoi. Acesta se afla la prima experienta ca antrenor si nu era nici macar Licenta Pro.

Alte stiri din Sport

Ultima oră