Franța: toate tipurile de vaccinuri vor fi acceptate pentru sportivii străini, spune Ministerul Sportului

31 Ian 2022 | scris de M.N.
Franța: toate tipurile de vaccinuri vor fi acceptate pentru sportivii străini, spune Ministerul Sportului

Ministerul Sportului a precizat luni condițiile de vaccinare pentru sportivii străini care vor veni pe teritoriul francez.

 

Sportivii străini vor putea participa la o competiție în Franța indiferent de tipul de vaccin cu care au fost vaccinați și vor trebui să respecte protocoalele bulelor sanitare, a informat Agenția France Press luni, 31 ianuarie.

Sportivii străini vor avea voie să concureze „dacă prezintă un program complet de vaccinare în țara lor și sub rezerva respectării unui protocol strict de bule de sănătate”, inclusiv „un test în 24 de ore” de la intrarea în competiție, a spus ministerul.

Se acceptă vaccinurile Sputnik sau Sinovac


Aceasta înseamnă că sunt acceptate toate tipurile de vaccinuri, precum vaccinul rusesc Sputnik sau vaccinurile chinezești Sinovac sau Sinopharm. În mod similar, și sportivii care nu au avut acces la o doză de rapel în țara lor vor trebui să respecte protocolul și să fie testați cu o zi înainte de competiție.

Aceste reguli se vor aplica pentru Grand Slam de judo de la Paris (5-6 februarie), precum și pentru turneul Six Nations. Fotbalul este îngrijorat și în săptămânile următoare, ca și pentru meciul Olympique Marseille - Qabarag (Azerbaijan) din Conferința Europa League.

Vaccinul Sputnik V este folosit de câteva zeci de țări, iar fiabilitatea sa a fost validată de jurnalul medical The Lancet, dar deocamdată nu a fost aprobat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Sportivii trebuie să fie vaccinați


Întrebat de AFP, Ministerul Sportului a mai precizat că din 15 februarie va fi necesar un certificat de vindecare de mai puțin de patru luni care să servească drept permis de vaccinare, la fel ca și pentru cetățenii francezi.

Pe 17 ianuarie, a doua zi după expulzarea din Australia a starului mondial de tenis Novak Djokovic, guvernul francez și-a clarificat atitudinea cu privire la sportivii străini care vin la o competiție majoră, inclusiv Roland-Garros: ar trebui vaccinați la fel ca toți ceilalți.

Protocolul acestui turneu de Grand Slam nu este încă cunoscut, dar dacă permisul de vaccinare mai este obligatoriu pe 23 mai, Novak Djokovic nu ar putea beneficia de un permis de vaccinare pe baza contaminării sale cu Covid-19 în decembrie, pentru că au trecut mai mult de patru luni.

Sursa: FranceInfo

Alte stiri din Sport

Ultima oră