HANOVRA SUB TEROARE. Meciul amical de fotbal Germania-Olanda a fost anulat din motive de securitate

17 Noi 2015 | scris de Marina Constantinoiu
HANOVRA SUB TEROARE. Meciul amical de fotbal Germania-Olanda a fost anulat din motive de securitate


Revista germană Focus notează, în ediţia electronică, faptul că ar fi fost descoperit explozibil într-o ambulanţă aflată în faţa stadionului unde urma să se joace meciul.
Stadionul era pregătit pentru un omagiu adus de spectatori victimelor atentatelor teroriste de vineri, de la Paris, soldate cu moartea a 132 de persoane. Spectatorii au fost nevoiţi să părăsească arena în urma alertei cu bombă.
La meci era aşteptat cancelarul german Angela Merkel, alături de alţi miniştri, în semn de solidaritate cu Franţa.
De asemenea, doi miniștri olandezi, ministrul Apărării, Jeanine Hennes, și cel al Sănătății și Sportului, Edith Schippers, veniseră la meci, scrie agerpres.ro.
Meciul era prevăzut să se desfășoare de la ora 21,45 (ora României).

UPDATE

Poliția germană a evacuat marți seară sala de concerte Hanovra TUI Arena la scurt timp după ce s-a hotărât anularea meciului amical de fotbal dintre echipele naționale ale Germaniei și Olandei din motive de securitate, realtează presa germană. În această sala cu o capacitate de 14.000 de persoane era programat să se desfășoare concertul grupului pop german Soehne Mannheims.

Totodată, revista Focus anunţă că un dispozitiv suspect ar fi fost găsit şi în gara din Hanovra.

UPDATE

Ministerul german de Interne, Thomas de Maizière, a afirmat că s-a luat decizia de a se anula meciul amical cu Olanda, după informaţii primite încă de dimineaţă. Presa internaţională susţine că un serviciu secret străin ar fi alertat autorităţile germane în privinţa pericolului, cel mai probabil cel francez.

Ministrul de Interne al Saxoniei Inferioare, Boris Pistorius, a declarat într-o conferinţă de presă că nu poate confirma varianta expusă de presa locală, privind descoperirea unor explozibili într-o ambulanţă. 

 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră