Emma Răducanu înregistrează o victorie impresionantă la Indian Wells chiar dacă încă se luptă cu durerea în urma accidentărilor repetate

13 Mar 2023
Emma Răducanu înregistrează o victorie impresionantă la Indian Wells chiar dacă încă se luptă cu durerea în urma accidentărilor repetate

Emma Răducanu și-a asigurat o serie de victorii consecutive pentru prima dată din septembrie, avansând sâmbătă în turul al treilea de la Indian Wells, dar tânăra spune că încă nu este încă recuperată după ce o serie de accidentîr la începutul sezonului. Tânăra de 20 de ani a triumfat cu 7-6 (7-3) 6-2 în fața nr. 21 mondială Magda Linette, adversarul cel mai bine cotat pe care a învins-o de la câștigarea US Open 2021, conform CNN.

De la acea victorie istorică de Grand Slam, Răducanu a fost afectată de o serie aparent nesfârșită de răni și afecțiuni, în timp ce a plonjat de pe locul 10 mondial în iulie 2022 pe locul 77 în această săptămână. „A trebuit să lupt foarte mult împotriva Magdei pentru că nivelul ei era foarte ridicat”, a spus Răducanu după aceea, potrivit BBC.

„Încheietura mâinii nu este complet refăcută și încă mă lupt cu durerea. Dar am strâns puțin din dinți și este bine să reușesc să câștig meciuri la acest nivel, în ciuda provocărilor pe care le-am avut în ultimele săptămâni.”

Pe lângă accidentarea persistentă la încheietura mâinii care a împiedicat-o sezonul trecut, Răducanu a suferit o accidentare la gleznă înainte de Australian Open, în timp ce amigdalita a forțat-o să se retragă de la Austin Open luna trecută. „Uneori te întrebi cum este posibil asta?” a spus ea reporterilor, potrivit Reuters.

„Dar apoi foarte repede cred că îți creezi singur norocul. Funcționează în ambele sensuri. Am câștigat și US Open. Trebuie să accept ghinionul uneori pentru că și norocul a venit peste mine.

„Nu aș schimba acel titlu pentru nimic în lume. Sunt doar să fiu pregătită pentru orice.”

Împotriva lui Linette, care a ajuns în semifinalele de la Australian Open din acest an, Răducanu a luptat de la un deficit de 4-1 în primul set pentru a înregistra în cele din urmă victoria în două seturi.

Răducanu o va înfrunta acum pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, cap de serie a 13-a, pentru un loc în optimile de finală.

Alte stiri din Sport

Ultima oră