Djokovic la Australian Open: „Poate cea mai mare victorie din cariera mea, date fiind circumstanțele”

29 Ian 2023
Djokovic la Australian Open: „Poate cea mai mare victorie din cariera mea, date fiind circumstanțele”

După un ultim tie-break controlat Novak Djokovic a câștigat o nouă finală la Melbourne împotriva mult prea inconsistentului Stefanos Tsitsipas (6-3, 7-6, 7-6). Sârbul, care va redeveni numărul unu mondial, își oferă un al 22-lea titlu de Grand Slam și se alătură lui Rafael Nadal! Aceasta este a zecea sa coroană la Melbourne în tot atâtea finale!, scrie RMCSport

Sârbul nu-și ascunde fericirea după sfarsitul meciului. Se îmbrățișeaza cu mama și fratele său si cu lacrimi în ochi. La ceremonia de premiere Djokovic poartă un sacou special, cu numărul „22”, în referire la victoriile sale de Grand Slam.

Cel care va reveni luni pe numărul unu mondial se alătură lui Rafael Nadal, care s-a impus în ediția din 2022, marcată de absența sârbului, exclus de la turneu după telenovele interminabile .

După ce și-a ridicat brațele, Novak Djokovic nu și-a ascuns emoția în timpul ceremoniei. 

"A fost unul dintre cele mai grele turnee pe care le-am jucat, având în vedere contextul. Ce aventură a fost pentru familia mea, pentru echipa mea și pentru mine. Nu știu de unde să încep și unde să termin. Nu iau nimic pentru deja câstigat. Știu că uneori tolerați cele mai rele părți ale caracterului meu și apreciez răbdarea pe care mi-o dați. Trebuie să spun că acesta a fost unul dintre cele mai grele turnee pe care le-am jucat vreodată din viața mea, având în vedere circumstanțele, dupa ce nu am jucat anul trecut, revin anul acesta. Aș spune că este probabil cel mai mare câștig din viața mea, având în vedere aceste circumstanțe", a spus 'Nole'.

"În primul rând, sunt emoționat de cuvintele lui Stefanos. Apreciez foarte mult. Pe teren, suntem mari competitori. Trebuie să recunoști eforturile și te felicit pentru parcursul tău. Cred că nu va fi ultima ta finală de Grand Slam. Pe teren și în afara ei, ești unul dintre cei mai mari profesioniști.

Ce parcus pentru echipa mea și pentru mine. Nimic nu se dobândește niciodată. Uneori trebuie să ai răbdare. (Către antrenorul său) Nu știu dacă mă vei ierta, dar acest trofeu este la fel de mult al meu ca și al tău.

Frumosul omagiu adus de Tsitsipas lui Djokovic, „cel mai mare”

„Novak, ce ai realizat... Ai avut un parcurs incredibil și ești o legendă în sportul nostru. Mă faci mai bun pe teren. El este unul dintre cei mai mari din istoria sportului nostru. Este cel mai mare. Vă mulțumim că ne-ați dus sportul până aici.

Nu este ușor să pierzi o finală de Grand Slam, dar mă voi întoarce la muncă. Mă bucur că am un grup de sprijin în jurul meu, este un privilegiu. Îmi asociez și fanii greci, care au fost numeroși.”

Încoronat de zece ori la Melbourne, sârbul are și șapte titluri la Wimbledon, trei la US Open și două la Roland-Garros. El este unul dintre cei patru jucători care au câștigat de cel puțin două ori fiecare dintre cele patru turnee de Grand Slam împreună cu Roy Emerson, Rod Laver și Rafael Nadal.

Alte stiri din Sport

Ultima oră