De ce vrea să plece Neymar de la Barcelona? Ca să scape de Messi...

20 Iul 2017 | scris de Radu Popescu
De ce vrea să plece Neymar de la Barcelona? Ca să scape de Messi...

 

De ce vrea să plece Neymar de la Barcelona? Pentru bani,evident. Catalanii îi dau 15 milioane de euro pe sezon,şeicii de la PSG îl momesc cu ceva peste 30 de milioane. Dar,probabil, în cazul brazilianului nu e o explicaţie suficientă. Principalul motiv îl reprezintă dorinţa lui Neymar de a fi vedeta echipei,steaua în jurul căruia se învîrte tot universul. E un lucru imposibil la Barcelona acolo unde marea vedetă,recunoscută de toată lumea ,este Messi.

Talentat şi,nu o dată, scînteietor, brazilianul nu poate ajunge la anvergura jucătorului argentinian.

Iar atîta timp cât joacă în aceiaşi echipă cu Messi jucătorul brazilian va fi vioara a doua. Sau nici chiar atât dacă ne gîndim că la Barcelona mai joacă un Suarez sau Iniesta.

Anturajul brazilianului îl presează cu povestea potrivit căreia el nu va putea ajunge un mare jucător din moment ce la Barcelona se va afla mereu în umbra lui Messi. Are nevoie de o echipă care să se raporteze la el-exact ce îi promite PSG.

Dacă cei din jurul său insistă pe ego-ul său nemăsurat există ceva care-i spune lui Ney că în cazul unei plecări există şi nriscul unui mare eşec. Toată lumea va aştepta de la el imposibilul-puţin probabil ca PSG să se transforme dintr-o dată într-o super echipă. Şi nimeni nu garantează că Neymar este capabil să ducă singur în spate ambiţiile acestui club din Paris.

Anul trecut,brazilianul a respins oferta clubului francez. Club care acum este gata să stabilească recordul unui transfer-222 de milioane de euro.

Alte stiri din Sport

Ultima oră