CM din Qatar: Dansurile exuberante ale echipei Braziliei provoacă dezbateri: e o lipsă de respect față de adversar

06 Dec 2022
CM din Qatar: Dansurile exuberante ale echipei Braziliei provoacă dezbateri: e o lipsă de respect față de adversar

Dansurile exuberante ale Braziliei la fiecare gol marcat de Seleçao luni seară, împotriva Coreei de Sud (4-1), în optimile de finală ale Cupei Mondiale, i-au enervat pe unii comentatori, scrie BFMTV. 

Dacă Brazilia a impresionat împotriva Coreei de Sud (4-1) în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2022, micile dansuri ale coechipierilor lui Neymar au făcut furori. Roy Keane, fostul mijlocaș al lui Manchester, s-a simțit chiar jignit.

Brazilienii au jucat împotriva Coreei de Sud o primă repriză la un nivel foarte înalt, cu capodopere colective stil „Joga Bonito” înfrumusețate de pași de dans în stil Samba. Fie la poarta lui Vinicius, in urma penalty-ului lui Neymar, fie după a treia realizare, semnată Richarlison, jucătorii de la Seleçao s-au reunit de fiecare dată să-si arate bucuria și buna dispoziție, ca niște copiii, angajându-se într-un mic dans colectiv, uneori într-un cerc cu toți jucătorii din teren împreună. Până și Paqueta ne-a făcut să ne bucurăm de mica lui coregrafie personală în timpul celui de-al patrulea gol.

Un mod de a sărbători puțin prea exuberant pentru gustul unor comentatori, precum Roy Keane. Fostul jucător irlandez, acum consultant TV, le-a numit pe vedetele Braziliei „lipsiti de respect” în timp ce le-a comparat sărdansurileătorile coregrafiate cu o emisiune de la Strictly Come Dancing (o emisiune TV din Marea Britanie). "Finalizare fantastică de la Vinicius, început excelent de joc. Dar niciodată nu am văzut atât de mult dans", a spus el. Și nu s-a calmat mai târziu. "Marchează patru goluri și dansează de fiecare dată. Nu-mi vine să cred la ce mă uit, este ca și cum ai privi Strictly (Come Dancing). Este foarte lipsit de respect față de adversar. Nu mă deranjează prima dată, dar după aceea se implică și antrenorul. Nu-mi place"

„Nu există altă interpretare decât fericirea golului”, se apără Tite

Toată lumea a fost avertizată. Lui Neymar îi place să danseze și o face aproape după fiecare dintre golurile lui, a făcut întotdeauna parte din identitatea lui, este si cazul altor jucători din această generație. Mai presus de toate, avertizase Raphinha înainte de începerea Mondialului, brazilienii s-au pregătit să joace, dar și să sărbătorească, în stil: „Noi am pregătit deja zece dansuri, a explicat extremul brazilian. Nu sunt specifice unui jucător. Un dans pentru primul gol, altul pentru al doilea, pentru al treilea…”.

Antrenorul repetase cu jucătorii săi? El a participat oricum la acest carnaval luni seară și apoi a asumat, apărându-se de o lipsă de respect față de adversar. 

"Încercăm să ne adaptăm la caracteristicile jucătorilor. Ei sunt foarte tineri și încerc să mă adaptez puțin la limbajul lor, iar o parte din limbajul lor este dansul, a explicat tehnicianul (61 de ani). Nu există altă interpretare decât fericirea golului, fericirea echipei, fericirea performanței. Nu a fost lipsă de respect față de adversar sau față de Paulo Bento (antrenorul portughez al Coreei de Sud) pentru care am foarte mult respect. "

Alte stiri din Sport

Ultima oră