''În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 70 din Statutul FRF, coroborat cu art. 4 pct. 4 și art. 38 pct. 1 prima cerință, teza finală, din ROAF, constată că SC FC Rapid SA îndeplinește condiția deținerii dreptului de participare în competițiile organizate de LPF'', se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF.4
Comisia de Disciplină și Editcă a admis, totodată, ''excepția lipsei dovezii calității de reprezentanți ai SC FC Rapid SA a domnilor avocați Tudor Chiuariu, Valentin Cocean si Dan Idita, invocată din oficiu de Comisia de Disciplină și Etică a FRF. Respinge cererile de intervenție accesorie formulate în interesul SC FC Rapid SA de către intervenienții SC Azuga Waters SRL, Moraru Valerii, Căprioriu Răzvan Alexandru și Ciobanu Paul-Vasile''.
''În baza dispozițiilor sentinței civile nr. 4266/13.06.2016, pronunțată de Tribunalul București în dosarul nr. 46406/3/2012 și ale art. 233 din Legea nr. 31/1990, republicată, constată că, de la data pronunțării sentinței civile de mai sus, SC FC Rapid SA își păstrează personalitatea juridică pentru operațiunile lichidării, până la terminarea acesteia'', se mai arată în comunicat, care precizează că hotărârea este executorie pe plan intern și cu drept de recurs în termen de două zile de la comunicare
Curtea de Apel București a amânat pentru 24 august cererea de suspendare a executării silite în cazul falimentului clubului Rapid.
Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal stabilise inițial data de 21 iulie ca termen limită pentru acceptarea sau nu a echipei giuleștene în ediția 2016-2017 a Ligii I, în funcție de suspendarea executării hotărârii de faliment.