Ciprian Tătărușanu și-a anunțat RETRAGEREA din echipa națională

19 Noi 2020 | scris de A.V.
Ciprian Tătărușanu și-a anunțat RETRAGEREA din echipa națională

Ciprian Tătărușanu a anunțat că se retrage din activitatea de la echipa națională. „Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră”, a spus portarul în scrisoarea prin care și-a anunțat retragerea, potrivit stiripesurse.ro.

„În curând voi împlini 35 de ani, așa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. Am avut o relație foarte bună cu toți selecționerii României din acești 11 ani și cu toți membrii staff-urilor tehnice, așa că orice speculație legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtășesc nu își are locul. Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România și în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist”, se arată în scrisoarea lui Ciprian Tătărușanu, publicată de site-ul Federației Române de Fotbal.

Acesta crede că este timpul ca alți portari să apere pentru națională.

„Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol. S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO și prin disputarea ultimei ediții din Liga Națiunilor, și începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Așadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa națională să se încheie”, a adăugat Tătărușanu.

„Sunt fericit pentru 11 ani frumoși și vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea. Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră”, a mai spus el.

Potrivit FRF, Tătărușanu a debutat în 2010 pentru România și a apărat timp de 11 ani poarta naționalei, fiind participant cu prima reprezentativă la EURO 2016 și căpitan al tricolorilor. Prin cele 73 de partide pentru națională, devine ocupatul locului 17 în clasamentul all-time al jucătorilor cu meciuri pentru România, la egalitate cu Cosmin Contra.

Alte stiri din Sport

Ultima oră