Astăzi, în România, s-a consemnat cel mai mare blat din istoria fotbalului mondial

04 Iun 2016 | scris de Sorin Anghel
Astăzi, în România, s-a consemnat cel mai mare blat din istoria fotbalului mondial

Mitică Dragomir e pistol cu apă. Chiar nu mai are nici un pic de valoare în acest moment. Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal s-a lăudat mereu cu blaturile pe care le făcea în perioada în care era conducător pe la Scorniceşti, Victoria şi Braşov. Cea mai tare poveste s-a petrecut atunci când era la olteni şi la un meci jucat în ultima etapă, nemulţumit că rezultatul din teren nu a fost conform planului, le-a scos din nou pe cele două echipe pe gazon şi le-a pus să joace până când scorul a fost cel dorit de toată lumea.


De acum înainte însă Mitică Dragomir trebuie să-şi ia gândul de la titlul de rege al meciurilor trucate. Sâmbătă, în judeţul Călăraşi s-au jucat ultimele meciuri din cadrul Ligii a 4-a. Din cele şapte jocuri, şase aveau ca miza salvarea de la retrogradare.


Everestul blaturilor de când s-a inventat fotbalul şi până în prezent s-a consemnat la jocul dintre Agricola Borcea şi Viitorul Curcani. Partida dintre echipele a două comune cu primari liberali s-a jucat corect în prima repriză, iar la pauză gazdele conduceau cu 6-2. Insă în repriza a doua, după ce la stadion şi-a făcut apariţia Aniel Nedelcu, primarul comunei Borcea, jocul s-a schimbat total. Scorul a evoluat până la 7-3, după care a început circul. Mai întâi, patru jucători ai gazdele s-au dat loviţi şi Agricola a rămas în 7 oameni, Lucrul acesta a permis ca scorul să ajungă la 8-8, moment în care Tudorel Ivan, de la Borcea, a făcut 9-8. Imediat după reuşită, autorul golului şi-a pus mâinile în cap, de teamă să nu cumva să păţească ceva pentru că nu a respectat planul. Pentru ca emoţiile să fie îndepărtate, oaspeţilor li s-a permis imediat să marcheze două goluri şi jocul s-a încheiat cu scorul de 9-10, după ce la pauză tabela indică 6-2.


În fotbalul călărăşean, blaturile sunt o practică la îndemână multor echipe. După circul de astăzi, nimeni nu va reacţiona pentru că mai mult de jumătate dintre scorurile finale au fost stabilite în urmă unor aranjamente. Dragalina şi Ulmeni au jucat ca Ceahlăul şi Gloria pe vremuri. Gazdele s-au impus cu 4-2 şi vor merge la baraj, unde vor întâlni o echipa din Liga a 5-a. Rezultatul de la Borcea îi afectează pe cei de la Dragalina, însă nu pot face gălăgie pentru că etapa trecută şi ei au primit ca donaţie un punct de la Independenţa, echipa campioană a judeţului. Alte două rezultate stabilite în culise s-au consemnat la meciurile Radovanu – Chirnogi 5-4 şi Ciocăneşti – Roseti 1-1.

Alte stiri din Sport

Ultima oră