Topul celor mai rapide cinci biciclete din lume

27 Mai 2016 | scris de Sorin Anghel
Topul celor mai rapide cinci biciclete din lume

Site-ul BikeRadar.com a pornit un sondaj prin care încearcă să afle care sunt cele mai rapid cinci biciclete din lume. Au fost adunate modele care însumează tehnologii avansate, au un design modern, dar oferă şi un grad ridicat de siguranţă.

Bianchi Specialissima
De-a lungul istoriei de 130 de ani a lui Bianchi, numele Specialissima a reprezentat punctul culminant al legendei italiene. Brand-ul a înviat de când a început să aducă pe piaţă biciclete cu cadru de carbon, fiind considerat "cel mai bun Superbike".


Cannondale SuperSix EVO
Cu EVO, Cannondale a reuşit să cucerească piaţa bazându-se pe un concept cât se poate de original. Producătorul a reuşit să-i ofere acestei biciclete un plus de rigiditate pe partea din faţă şi o manevrabilitate sporită. Dacă sunteţi în căutarea unei biciclete tari, apropiată de ceea ce folosesc rutierii din circuitul profesionist şi cu un confort uriaş, atunci EVO trebuie să fie alegerea.


Canyon Ultimate CF SLX
Asta e o bicicletă cu adevărat rapidă. Cum te-ai urcat pe ea, cadrul îi reacţionează imediat şi viteza creşte ca şi cum ai apăsa pedala de acceleraţie a unei maşini de curse. Se comportă la fel de agresiv pe căţărare, cât şi la o plimbare pe un drum plat. Tehnologia folosită de producător este aceeaşi întâlnită la bicicletele rutierilor din marile tururi. Designul este etichetat "perfecţiune prin inginerie".

Giant TCR Advanced SL 0
Giant este cel mai mare producător de biciclete de pe planetă. TCR Advanced SL 0 este modelul folosit de rutierii cu pretenţii. Cele trei valori ale acestei biciclete sunt eficientă, manevrabilitatea şi elegantă. Nu s-a descoperit până acum vreo persoană care să nu fie încântată de această bicicletă.


Pinarello Dogmă F8
Este o bicicletă legendară. Cu ea au câştigat Turul Franţei Bradley Wiggins şi Chris Froome şi este folosită de echipa Sky. Pinarello Dogmă F8 a fost proiectată împreună cu producătorul de automobile Jaguar. Formele sale denotă un rafinament specific italian. Când pedalezi pe o astfel de bicicletă ai impresia că ai cu tine un partener solid, care îţi oferă o experienţă echilibrată în timp ce accelerezi. Poţi să te bucuri de aceste senzaţii fie la un sprint în plat, ori atacând o căţărare dificilă sau abordând eficient un viraj periculos.

Alte stiri din Sport

Ultima oră