Bătaia cu perne devine sport de luptă profesionist

04 Feb 2022
Bătaia cu perne devine sport de luptă profesionist Galerie foto (3)

Se pare că lupta cu perne nu mai este un joc distractiv jucat de copii în dormitor, a devenit acum un sport de luptă serios jucat într-un ring sportiv.

 

Primul Campionat de bătaie cu perne profesionist (Pillow Fighting Championship - PFC) a avut loc în Florida în ianuarie si a fost difuzat pe platforma de streaming FITE. La eveniment au participat 24 de concurenți, dintre care 16 bărbați și 8 femei. Participanții au folosit arte marțiale mixte și perne special concepute pentru a-și ataca adversarii. 

 

În finala feminină, brazilianca Istela Nunes a câștigat învingând-o pe americanca Kendahl Voelker. În ceea ce privește finala masculină, americanul Hauley Tillman, opus compatriotului său Marcus Brimage, a fost declarat câștigător al luptei. Istela Nunes și Hauley Tillman sunt, așadar, primii campioni ai acestei discipline de luptă neobișnuite. Pe lângă centura de campionat, ei au câștigat fiecare suma de 5.000 de dolari.

„Pillow Fighting Championship (PFC) înseamnă spectacolul luptei corp la corp, fără sângele artelor marțiale mixte sau boxului”, a declarat Steve Williams, CEO al „Pillow Fight Championship” pentru Reuters.

Nu este ceva ce privești ca să râzi sau să vezi pene zburând”, a adăugat el."Asta este serios. Sunt adevărate lovituri cu ajutorul pernelor speciale. Singura diferență dintre luptele noastre și luptele MMA este că nimeni nu este rănit”, a spus Steve Williams.

Un adevărat sport de luptă

Recunoscut ca un sport oficial cu o ligă și un campionat dedicat, luptele de perne urmează reguli stricte care guvernează luptele masculine și feminine. Fiecare luptă are loc în trei runde a câte două minute fiecare. Prevăzuți cu o protectie de gură obligatoriu, luptătorii se înfruntă folosind o pernă specifică care este atașată de mână printr-o curea.

„Luptătorilor nu le place să fie răniți și sunt mulți oameni care nu vor să vadă vărsare de sânge. Ei vin doar să vadă o luptă bună și pur și simplu nu vor să vadă violența”, a spus Steve Williams.

El speră ca odată cu acest prim campionat organizat, acest sport să poată experimenta o dezvoltare semnificativă și să trezească entuziasmul unui public mai larg.

Sursa: CNews

Alte stiri din Sport

Ultima oră