Aventura lui Mutu in India. Dar daca-i apare o vaca in cale?

30 Iul 2015
Aventura lui Mutu in India. Dar daca-i apare o vaca in cale?
Depre Mutu se poate spune:putea sa fie cel mai mare fotbalist din lume dar a avut mare grija ca acest lucru sa nu se intampla. Genul de sportiv daruit cu talent dar nu si cu puterea de a-si folosi calitatile.

Oricum am privi lucrurile, observam ca fiecare incercare de a-si depasi conditia s-a lovit de un esec. Acum a ajuns in India. Dupa China, SUA, Japonia, tarile arabe ,promotorii incearca sa dezvolte si aceasta piata cu potential financiar.

Printre deschizatorii de drumuri il regasim si pe Mutu.Va juca la FC Pune City, din prima liga. Prezentarea romanului este ditirambica ”Abia astepatam sa-ti vedem magia pe terenul de joc”.

Mutu a facut o afacere buna. Va castiga 500.000 de euro pe sezon. Adica, un milion in cei doi ani de contract.

Pune City a incheiat campionatul trecut pe locul 6. deloc onorabil daca ne gandim ca in prima liga indiana sunt opt competitoare. Antrenor este David Platt, fostul mare atacant englez.

Ce va face Mutu? Are 36 de ani, final de cariera, in India este o clima calda si umeda, departe cu ceea ce era el invatat in Europa. Si nu e clar cata rezistenta fizica mai are fotbalistul roman.

Dar mai e si altceva daca ne gandim la o situatie ipotetica. Sa zicem ca Mutu goneste cu un bolid(Porsche, de pilda) si pe o strada ii apare in fata o vaca. I-o fi spus cineva ca acolo vaca e un animal sfant? Si ca intr-o astfel de situatie e preferabil sa lasi vaca sa treaca strada in liniste?

Dar daca romanul nostru isi pierde rabdarea, accelereaza si ...dar sa nu ne gandim la lucruri rele si sa-i uram succes jucatorului nostru. Sa fim totusi mandri: e primul roman care a ajuns sa joace fotbal in India. Si inca la Pune City...
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră